GündemTürkiye Gündemi

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ BAŞKANINI SEÇTİ…

SEÇİMLİ GENEL KURULDA TEK BAŞKAN ADAYI OLAN GÜRKAN ÖZCAN YENİDEN SEÇİLDİ

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Balıkesir Şubesi 13. Dönem Genel Kurulunu gerçekleştirdi. İlk gün genel kurulda konuşan Başkan Gürkan Özcan, TMMOB’dan ‘Türk’ ifadesinin kaldırılmasıyla ilgili sert konuşurken, tek listeli seçimde yeniden başkan seçildi.

“KALBİMİZ VE DUALARIMIZ MEHMETÇİĞİMİZLE”
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Balıkesir Şubesi 13. Dönem Genel Kurulu hafta sonu gerçekleştirildi. Genel Kurulun ilk gününde faaliyet raporu ve mali raporlar okundu. Dilek ve temenniler bölümünde söz alan bazı oda üyeleri, tüm üyelerin Odaya sahip çıkması için çağrıda bulundu. Kongrenin ikinci gününde ise seçimler gerçekleşti. Tek başkan adayı olan Gürkan Özcan güven tazeledi ve yeniden seçilerek İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı oldu.
Genel Kurulda konuşan Balıkesir İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gürkan Özcan, akademik Odaların isminin başındaki ‘Türk’ ibaresinin kaldırılması ile ilgili kararın yanlış olduğunu söyledi. Gürkan Özcan, “Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği isminin başından Türk isminin kaldırılması düşüncesini kabul edemiyorum” dedi.
Otel Basri’de gerçekleşen genel kurulda konuşan Başkan Gürkan Özcan, “Bizler buradayken kalbimizin ve dualarımızın Mehmetçiklerimizle olduğunun bilinmesini ve bütün vatan evlatlarımızın sağ-salim ve muzaffer olarak dönmelerini yüce Allah’tan diliyoruz” dedi.

“MERKEZİYETÇİ DEĞİL DEMOKRATİK VE KATILIMCI”
Başkan Özcan, kamuoyunda meslek odalarının yapısı ile ilgili tartışmaların had safhaya çıktığını, TMMOB bünyesinde bulunan tüm meslek odaları içerisinde ilk kadın başkan çıkaran şubelerinin ikinci ve üçüncü kadın başkanları da çıkardığını belirtirken merkeziyetçi değil demokratik ve katılımcı düşünceye sahip olduklarını söyledi. Gürkan Özcan, “Şubemizin bütün bu dönemler içerisinde yer alan yönetim kurullarımızın, tanımlanabilecek her türlü farklılığı sadece meslek odaklı olarak kucaklayan yapısıyla bugünlere gelmiş olması dolayısı ile aramızda bulunan şube başkanlarımızın nezdinde geçmiş bütün yönetim kurullarına da teşekkür ediyorum” dedi.

ÜYELERDEN DESTEK İSTEDİ..
ÖZCAN: “GENELGE ELİMİZİ KOLUMUZU BAĞLIYOR”
 Günümüzde meslek odalarına değer verilmediğinden yakınan Başkan Özcan, Oda olarak kendi üyelerinden de yeterli desteği alamadıklarını bundan dolayı da üzüntü duyduklarını ifade etti.  2011 yılından sonra çıkan genelge nedeniyle sıkıntı içinde olduklarını kaydeden Gürkan Özcan, şunları söyledi;

“Üzgünüm. Çünkü, ben de 1994 yılından beri bütün seçimlere katılan bir kişi olarak her zaman bu pozisyonda olmamızdan çok üzüntü duyuyorum. Bizler imkanlarımız doğrultusunda bir takım şeylerden feragat ederek bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Dışarıdan değil en azından kendi üyelerimizden destek alabilsek daha iyi şeyler yapacağımıza inanıyoruz. Bütün toplantılara gidip her pozisyonda odamızı temsil ettik. Akademik Odalar için yapılması düşünülen yerleşke için her odaya gittik. Sağolsun BALTOK’un başında olan üyemizin de desteğini alarak 1 senelik sürede bunu da hayata geçirebilirsek bizden istenen iki maddeyi yapmış olacağız. Mesleki olarak pek bir şey yapamıyoruz. 2011 yılından sonra çıkan genelge elimizi kolumuzu bağlıyor. 2014 yılında hazırlanmış olan bir yasa tasarısı var. Yani biz yönetime geldiğimizde geçtiğimiz dönem yönetimde kalıp kalmayacağımızı bilmeden bu dönemi bitirdik. Her şey değişebilirdi. Çünkü yasa taslağını biliyorum. Odaların feshedilmesi, yeniden düzenlenmesi gibi bir takım şeyler; Geçmişten bugüne kadar TMMOB bünyesinde yapılan hataların bizlere sirayeti ve biz şu anda bunlarla uğraşıyoruz.”

Balıkesir İnşaat Mühendisleri Odası’nın genel kuruluna Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı da katıldı. Sonucun hayırlı olmasını dileyen Başkan Avcı, Gürkan Özcan’ı ve yeni yönetim kurulunu tebrik etti.

YENİ YÖNETİM KURULU LİSTESİ
İnşaat Mühendisleri Odası’nın seçimli genel kurulunda yeniden seçilen Gürkan Özcan’ın başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda şu isimler yer aldı;
“Yönetim; Gürkan Özcan (Başkan), İsmail Eken, Alper Gündoğan, Arbel Büyükyıldız, Ezgi Gülgeç, Zeki Büyükerdoğmuş, Gökhan Tığ, İbrahim Güler, Özlem Çakıroğlu, Elif Enez Çiçek, Alper Serhan Argönül, Enes Bakır, Furkan Erdoğan, Şevket Demiraslan.”
Genel Merkez Delegeleri ise; Gülümser Hızal, Emine Aköz, Cengiz Arabacı, Ş. Hakan Karasuil, Onur Satıcı, İ. Ufuk Yüksel, Mehmet Güneş, Nadim Köse, Hüseyin Kocadağlı, Güney Kösem, Recep Küçük, Aylin Acar, Uğur Yankır, Nurşen Cabri Erdem’den oluştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu