İlçe Haberleri

İNSAN TACİRLERİ BOŞ DURMUYOR

Ayvalık ilçesinde; Sahil Güvenlik Komutanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) birimi tarafından ortaklaşa yapılan operasyonda; 6 insan taciri ve 39 göçmen kıskıvrak yakalandı.

Alınan bilgiye göre; dün saat 14.00 sıralarında gelen bir ihbar üzerine harekete geçen Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ayvalık Jandarma Komutanlığı ve Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki KOM ekipleri hemen organize olarak ortaklaşa ve nefes kesen bir operasyon başlattı.

Operasyonda; Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki Saget 35 ve TCSG 8 botları Ayvalık’tan yasadışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek isteyen çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan İran, Afganistan, Suriyeli 39 göçmenin bir bölümünü 2 adet 10 metrelik fiber sürat teknesinde hareket etmek üzereyken, bir bölümünü de Ayvalık’a bağlı Güneş Adası sahilinde kıskıvrak ele geçirdi. Operasyon sırasında 2 organizatör de Sahil Güvenlik birimlerinden kaçamadı.

Aynı dakikalarda; Ayvalık Jandarma Komutanlığı bünyesindeki timlerle, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı KOM ekipleri de harekete geçerek uzun süredir takipte oldukları 4 insan tacirinin söz konusu 39 göçmenin yasadışı yollarla Midilli Adası’na kaçırılmasıyla ilişkili olduğunu belirleyerek, bu kişilerin ev ve işyerlerine baskın yaptı. Operasyonda 4 insan taciri yakalandı.

Yakalanan toplam 6 insan taciri gözaltına alınırken; 15’si çocuk, 14’ü kadın 39 göçmen de Ayvalık’ın Cunda Adası’ndaki Sahil Güvenlik Komutanlığı’na daha sonrada Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirildi.

Sahil Güvenlik ve Jandarma ekiplerinin insani yardımlar yaptığı göçmenlerin yasal işlemlerin ardından Göç İdaresi Merkezi’ne gönderilmesi beklenirken, gözaltına alınan 6 organizatörün de sabah saatlerinde yargılanmak üzere adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu