GündemTeknolojiTürkiye Gündemi

Instagram’da Arkadaşlarınızı Sessize Alabileceksiniz

Son günlerde kullanıcılarını sevindirecek birçok özelliği peşi sıra yayınlamaya başlayan Instagram, arkadaşları sessize alma özelliğini devreye aldı. Sosyal medya devi, yeni özellikle birlikte istediğiniz profili takipten çıkarmadan sessize alabileceğinizi söyledi.

Facebook’un başına gelen veri sızıntılarından son ummalı bir çalışmaya giren Instagram, beklenen yeniliklerini üst üste kullanıcılarına ulaştırmaya başlamıştı. Kritik güncellemelerin yanı sıra kullanıcılarının memnun edecek yenilikleri de sisteme ekleyen Instagram, bir başka müjdeli haber daha verdi. Sosyal medya devinin resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamayla birlikte sessize alma özelliğine dair detaylar paylaşıldı.

Sosyal medyanın hayatımıza ayrılmaz şekilde girmesinin ardından sosyal medya platformları üzerindeki ilişkiler, insanlar arasındaki münasebeti de etkiler olmuştu. Instagram’da birini takipten çıkarmanız durumunda aranızın bozulması ya da Facebook’tan silmekle bitirilen ilişkiler, herkesin anladığı sosyal davranışlar olarak kabul edilmeye başlanmıştı. Bu sebeple görmekten haz etmediğiniz birini dahi takip eder hale gelmiştiniz.

Instagram, son özelliğiyle birlikte bu duruma kökten bir çözüm getirdi. Şirket, takip etmek zorunda hissettiğiniz ama paylaşımlarını ve hikayelerini görmek istemediğiniz biri artık sessize alabileceğinizi söyledi. Kişinin ya da bir sayfanın profiline girmek suretiyle aktif hale getirebileceğiniz bu özellikle birlikte istemediğiniz kişilerin sadece gönderilerini ya da hem gönderileri hem hikayelerini görmeyi engelleyebileceğiniz söylendi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu