GündemEkonomiÖzel Haberler

İŞ ARAYANLAR DİKKAT!

2018 yılı içerisinde başvuruda bulunan 81 bin 213 kişiden, 20 bin 404’ünün işe yerleştiğini söyleyen İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı, İş Başı Eğitim Programlarında da hedefledikleri rakamların üzerinde istihdam yarattıklarını belirtti. MERHABA’ya konuşan Balcı, iş arayanları İŞKUR’a davet etti.

İş arayanların ilk adresi olan İŞKUR’da pek çok projeye imza attıklarını söyleyen İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı, 2018 yılı içerisinde il genelinde 3 bin 600 kişinin ise işbaşı eğitim programına katıldığını söyledi. Üniversite öğrencilerinin de tecrübe kazanmak için İŞKUR’a gelmelerini söyleyen Balcı’dan önemli açıklamalar haberimizde…

20 BİN 404 KİŞİ İŞE YERLEŞTİ

İstihdamı arttırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını söyleyen İŞKUR Balıkesir İl Başkanı Nazım Balcı, ‘‘2018 yılı içerisinde il müdürlüğümüze 81 bin 213 kişinin başvurusu oldu. Bunların içinde Toplum Yararına Projeler, İş Başı Eğitim Programları ve kurs programlarımıza katılmak isteyenlerin yanı sıra işsizlik sigortası başvurularını yapanlar da vardı. Bu başvurular içerisinden yaklaşık 20 bin 404 kişiyi işe yerleştirdik. 34 bin 067 açık iş yeri alındı. Bu iş yerlerini alırken kurumda oturup gelmelerini beklemiyoruz. Bütün arkadaşlarımız sahada iş yeri ziyaretleri gerçekleştiriyorlar ve yıl içerisinde 12 bin 839 iş yeri ziyareti gerçekleştirdik’’ dedi.

‘‘ÖĞRENCİLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT’’

İŞKUR’un öğrenciler için faydaların anlatan İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı, ‘‘Balıkesir’de 461 okulumuzu ziyaret ettik. Meslek danışmanlarımızla birlikte liselerdeki ve üniversitelerdeki öğrencilerimize iş arama teknikleri sunumları gerçekleştiriyoruz. Ortaoğretimin son sınıflarındaki öğrencilerimize de mesleğe yönlendirme sunumları gerçekleştiriyoruz. Biz 86 Bin 336 kişi ile bireysel görüşme gerçekleştirdik. Tabi burada özellikle üniversite öğrencilerimize ulaşmak da çok önemli. Öğrencilik yıllarında İŞKUR’a geldikleri takdirde mezun olduklarında iş olanakları olacak. Onlar için de en iyi fırsatları İŞKUR’dan öğrenebilecek ve İş Başı eğitim programları ile tecrübe kazanacaklar.

‘‘HEDEFİMİZİN ÜSTÜNE ÇIKTIK’’

İş Başı Eğitim Programlarına yoğun bir talep olduğunu söyleyen Balcı, ‘‘Yıl içerisinde de yoğun ve tüm kapasitelerimizle çalıştık. Bunun dışında 3 bin 100 kişi iş başı eğitim programlarına katıldı. İş başı eğitim programlarında belli bir dönem İŞKUR vatandaşı iş yerinde çalıştırıyor ve ücretini İŞKUR ödüyor. Daha sonra da bu vatandaşların yüzde 50’sinin istihdam edilmesini istiyor. Ama bu rakam şu anda yüzde 70’lerde. Yani hedefimizin çok üzerinde bir rakam oldu. Bu kişiler de iş yerlerinde tecrübe kazandılar’’ dedi.

‘‘KURSA GELENE CEP HARÇLIĞI VAR’’

İŞKUR İl Müdürü Balcı, ‘‘Yine 1.609 kişi meslek edindirme kurslarına alındı. 52 grup meslek edindirme kursu gerçekleştirildi. Edremit, Gönen, Kepsut, Sındırgı ve daha pek çok ilçemizde kurslarımıza yoğun bir ilgi oldu. Kurslarımıza katılan kişilere de cep harçlığı veriyorduk.  Özellikle istihdam garantili kurslarımızda 45 liraya kadar çıkan cep harçlıkları var. Sonrasında da istihdam yaratıyoruz. Bunun yanı sıra kadınlara meslek edindirmek ve unutulmaya yüz tutmuş eserlere yönelik kurslar veriyoruz. Engellilere yönelik yaptığımız meslek edindirme kurslarımız var’’ dedi.

GİRİŞİMCİLİK KURSLARI

Açtıkları girişimcilik kurslarıyla ilgili de konuşan İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı, ‘‘51 Grup girişimcilik faaliyetleri gerçekleştirdik. Buradaki hedefimizde hem vatandaşımıza iş imkanı yaratırken hem de bir miktar birikimi ve bilgi, becerisi olan kişileri iş kurmaya yönlendirdik. Ayrıca yastık altında saklanan o birikimleri de ekonomiye kazandırarak önemli bir adım atmış olduk. BESOB, KOSGEB, belediyeler gibi kurumlar ve kuruluşlarla yaptığımız iş birlikleri sonunda girişimcilik kursları açarak yıl sonunda 1. 166 kişi girişimcilik faaliyetlerinden faydalandı ve kendi iş yerlerini kurdular. Bir taraftan kişilere istihdam sağlanırken bir taraftan da ekonomi için olumlu bir adıma vesile olduk’’ şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu