GündemEkonomiSiyasetTürkiye Gündemi

İŞ DÜNYASI BÜYÜMEDEN MEMNUN

İlk çeyrek büyüme performansı İş dünyasına moral verdi. İş dünyası temsilcileri, seçimlerden sonra alınması gereken temel önlemlerle birlikte Türkiye’nin tekrar nitelikli ve sürdürülebilir büyüme ortamına kavuşacağını paylaştı.

Türkiye ekonomisi, 2018 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7.4 büyüdü. Ekonomistler büyümeyi destekleyen en önemli faktörün canlı iç tüketim, sınırlayan en büyük faktörün ise ithalat olmaya devam ettiğine dikkat çekti. İş dünyası ise büyüme performansından memnun. İş dünyası temsilcileri, seçimlerden sonra alınması gereken temel önlemlerle birlikte Türkiye’nin tekrar nitelikli ve sürdürülebilir büyüme ortamına kavuşacağını paylaştı. .

TOBB “GÜÇ OLMA YOLUNDA”

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu 2017’den sonra 2018 ilk çeyrekte de yüzde 7’nin üzerinde gerçekleşen büyüme ülkemize moral verdi, umut ve güven kaynağı oldu. Dünya ortalamasının 2 katına ulaşan 7 yıldızlı büyüme performansımızla, olumsuz beklentileri ve tahminleri boşa çıkartmaya da devam ettik. Özel sektör-devlet işbirliğiyle tüm engelleri aşabildiğimizi gösterdik ve dünyaya çok güçlü bir mesaj verdik. Türkiye’ye güvenip yatırıma ve üretime devam edenler kazandı, bundan sonra da kazanmaya devam edecek. Türkiye yüksek büyüme ve güçlü ekonomi ile küresel bir güç olma yolunda yürümeyi sürdürecek.

MÜSİAD “BÜYÜME HEDEFİ”

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman KaanTürkiye ekonomisi, 2017 yılı geneline yayılan güçlü büyüme performansını, 2018 yılına da taşımayı başarmıştır. Yüzde 7,4 gibi güçlü büyüme oranları, Türkiye ekonomisi için kalıcı bir seviye olmalıdır. Son yıllarda kendisine yöneltilen her türlü tehdit ve saldırıya karşın ekonomimizin göstermiş olduğu bu performans, daha üst büyüme oranları için birer umut kaynağı olmaktadır. 24 Haziran seçimleri sonrasında siyasi belirsizliğin ortadan kalkacak olması, yeni ekonomi yönetimince atılacak adımlar ve yapılacak reformlar neticesinde, 2018 yılı için OVP’de hedeflenen yüzde 5,5’lik büyüme hedefini aşacağımıza inanıyoruz.

TİM “PERFORMANS SÜRECEK”

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi İlk çeyrekte, ülkemizdeki güçlü talep artışı neticesinde net ihracat büyümeye negatif katkı verdi. Ancak, önümüzdeki çeyreklerde özellikle turizm sektöründeki güçlü ivmelenme ile birlikte net ihracatın da büyümeye pozitif katkı vermesini bekliyoruz. Böylelikle, ilk çeyrekte yakaladığımız başarılı büyüme performansımızı yıl genelinde de sürdüreceğimize inanıyoruz. İnanıyoruz ki, hem yatırımlardaki artış hem de mal ve hizmet ihracatımızdaki yükseliş ile ülkemiz sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme performansını önümüzdeki dönemde de sürdürecek.

ATO “BAŞARI TESCİLLİ”

ATO Başkanı Gürsel Baran Türkiye ekonomisinin başarısı her çeyrekte yeniden tescilleniyor. Türkiye üzerinde plan yapan, oyun oynanan çok. Türkiye’nin istikrarını yok etmek istiyor bunu da ekonomi üzerinden yapmaya çalışıyorlar. Kredi derecelendirme kuruluşları ekonomik temelli olmayan notlar açıklıyor, büyüyen ve gelişen Türkiye algısını bozmak istiyorlar. Çok şükür ki bütün planlar tek tek bozuluyor. Hükümetimiz reel sektörü mali teşviklerle destekliyor. Reel sektör desteğin karşılığını üreterek, istihdam sağlayarak, katma değer oluşturarak veriyor. Sonuçta istikrarlı şekilde büyüme sürüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu