Gündem

İşsizlere Yeni Umutlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı ile başlayan ve işsizliğin azaltılmasını hedefleyen ‘Milli İstihdam Seferberliği’ kapsamında, Balıkesir’de yapılacakların konuşulduğu Milli Seferberlik Toplantısı yapıldı. Hedef, devletin desteğiyle Balıkesir’de yeni iş kapılarını, işsizlerin umuduna dönüştürmek.

 

 

Çok Geniş katılım oldu

İşsizliğin azaltılması ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla başlayan ‘Milli İstihdam Seferberliği’ toplantısı dün çok sayıda sanayici ve Oda Başkanı’nın katılımıyla Balkonuk’ta gerçekleşti. Toplantıya Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, oda başkanları,  kurum müdürleri, STK temsilcileri ve yatırımcı, sanayici iş adamları katıldı.

 

Devletten ciddi destek

İstihdam seferberliğinde devlet, istihdamı gerçekleştiren kuruluşa önemli destek sağlayacak. İstihdamda 1.404 TL asgari ücret üzerindeki SGK primi, vergi ve İşsizlik Fonu ödemesini devlet karşılayacak. Böylece firma çalışan sayısı dışında yeni bir istihdam sağladığında, işçi için ödenecek 773 TL’lik vergi ve diğer giderleri devlet karşılamış olacak.

 

İstihdamı Arttırmaya Yönelik Girişimler Konuşuldu

Milli İstihdam Seferberliği adına Balıkesir’de yapılacakların konuşulduğu toplantıda özel sektöre verilecek teşviklerin düzenlendiği 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilgili bilgi verildi.

 

Yazıcı ‘Ülkemizi En Büyük 10 Ekonomi İçine Taşıyacağız’

İstihdam Seferberliğine Balıkesir’den de büyük bir destek verileceğini söyleyen Vali Yazıcı, ‘Herkesin, her kurum ve kuruluşun, meslek odalarının ve resmi kurumların bu sürece katkıda bulunması önemlidir. Balıkesir olarak büyük bir heyecanla yolumuza devam ediyoruz. Bu doğrultuda başlatılan büyük çalışmalar, 2023 yılı hedefleri kapsamında hem Türkiye’yi hem de Balıkesir’i güçlü, gelişmiş ve kalkınmış bir geleceğe doğru taşımaktadır. 2023 hedeflerine yürüyüşümüzde Balıkesir, güçlü bir şekilde destek verecektir. Ülkemizi dünyanın ilk 10 büyük ekonomisine sahip ülkesi arasına taşırken Balıkesir’in de Türkiye’nin en büyük kentleri arasında olması için çaba içerisindeyiz’ ifadelerini kullandı.

 

Yazıcı ‘Bizim Bizden Başka Dostumuz Yok’

15 Temmuz sürecinin pek çok acı yaşattığını söyleyen Vali Yazıcı ,’15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimi göstermiştir ki; bizim bizden başka dostumuz yoktur. Vatanını ve milletini seven herkes görevini en iyi şekilde yapmalı. Böylelikle ülkemiz gelişip büyüyecek. Bunun için siz sanayicilerimize büyük görev düşmektedir. Ben Balıkesir Valisi olarak görev yaparken bana bağlı kurumlardan sanayicimizin önüne bir taş çıkartılmayacak. Küçücük bir çakıl taşına ayağınızın takılmayacağının sözünü vermek için buradayım’ dedi.

 

Başkan Uğur ‘Üretim Faaliyetlerine Tam Destek’

Balıkesir’de üretime tam destek verdiklerini söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, ‘Hem ülkemiz için hem de şehrimiz için üretim faaliyetlerine tam destek veriyoruz. Ülkemize son günlerde ekonomik yönden başta olmak üzere her alanda yapılan tüm zorbalıkları bertaraf etmek için bizler harekete geçmeye mecburuz. Ülkemizi etkisiz hale getirmek isteyenlere, fabrikaların çarklarını durdurmak isteyenlere işte bugün burada Balıkesir olarak cevap veriyoruz’ ifadelerini kullandı.

 

İsmail Uğur ’14 Fabrika Üretime Başlıyor’

Eylül ayında OSB’de 14 yeni fabrikanın üretime başlayacağını söyleyen Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, ‘Balıkesir merkezdeki organize sanayi bölgesinde yapımı Eylül 2017 tarihinde bitecek olan 14 fabrikamız var. Bunlar yaklaşık 1200 kişilik istihdam öngörüyor. Odamız üyelerine bir yazı göndermiş ve son dönemde ne kadar istihdam yapacaklarını sormuştuk. Son gelen rakamlarda 550 olduğu söylendi. Aralık ayında Kale Grubu ve Şişecam Gruplarına yer tahsisimiz oldu. Türkiye ve Dünyanın önde gelen kuruluşlarına Balıkesir OSB’de yer tahsisimiz oldu. Haftaya Türkiye’nin başka bir markası ile anlaşmamız olacak. Çalışma ve gayretlerimiz devam ediyor’ ifadelerini kullandı.

 

Merve Nihan Yılmaz

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu