İlçe Haberleri

İŞTE O YANGINDA ŞOK İDDİA

Edremit ilçesinde Kazdağları’nda 4 ayrı noktadan çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde dün öğle saatlerinde Avcılar köyü ile Şahin Deresi arasındaki çamlık alanda başlayan yangın kontrol altına alındı. Toplamda 8 hektar alanın zarar gördüğü yangına 30 arazöz, 5 helikopter, 2 uçak, 2 dozer, 1 kepçe ve 150 civarında personel müdahale etti. Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının başladığını söyledi.

ŞOK İDDİA

Kazdağları’ndaki yangının ardından kundaklama şüphelisi olarak jandarma tarafından göz altına alınan Turan İ. adliyeye sevk edildi. 8 hektarlık ormanlık alanın küle döndüğü yangının ardından zanlının oturduğu köye 5 aydır alınmadığı için kızıp ormanı ateşe verdiği iddiası herkesi şok etti. Turan İ.’nin daha öncede köy ahalisine ait zeytinlik alanlara zarar verdiği gerekçesiyle 5 aydır köye alınmadığı iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Edremit İlçesi Şahin Deresi ve Avcılar Köyü arasında Milli Park Sınırları içinde 4 ayrı noktada çıkan orman yangınları ile ilgili kundaklama şüphesi üzerine Edremit İlçe Jandarma Komutanlığı Altınoluk Jandarma Karakolu ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Yürütülen soruşturmanın ardından kundaklama şüphesi ile Turhan İ. isimli şahıs gözaltına alındı. Jandarma karakolundaki sorgusu tamamlanan Turhan İ. adliyeye sevk edildi.

Şahsın psikolojik rahatsızlıklarının olduğu bir süre önce de Avcılar köyünde vatandaşlara ait zeytinliklere zarar verdiği ve bu yüzden köye alınmadığı öğrenildi. Bu olaya kızan Turhan İ’nin Kazdağları’nda kundaklama girişiminde bulunduğu iddia edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu