GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

İSTİKLAL VE İSTİKBAL MÜCADELESİ AYVALIK’TA ANLATILDI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Bandırma ve Dursunbey’de düzenlenen ‘İstiklal ve İstikbal Mücadelesi 15 Temmuz Söyleşisi’ adını taşıyan panel, önceki akşam Ayvalık Belediyesine ait İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

 

A Haber Televizyonu Ankara Koordinatörü Fatih Atik, ATV Ankara temsilcisi, Yeni Asır Gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, Star Gazetesi Dış Haberler Müdürü ve Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı Saadet Oruç ile Kişisel Gelişim ve İletişim Uzmanı Fatih Akbaba konuşmacı olarak katıldı.

 

Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilmek istenilen hain darbe girişimine ait sürecin ve o gece yaşanılan olayların anlatıldığı söyleşiye Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Edremit Körfez Koordinatörü Fatih Aka ve çok sayıda vatandaş hazır katıldı.

 

Moderatörlüğünü Şebnem Bursalı’nın yaptığı söyleşide konuşmacılar 15 Temmuz’daki hain darbe girişimine ilişkin yaşananlarını ve o güne ait anılarını anlattılar.

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Bakanı Zekai Kafaoğlu da, geceye katılanlara seslenerek, “Ömer Halisdemir ile o gece hayatını kaybeden 250 şehidimize yüce Allah’tan rahmet gazilerimize de sağlık ve mutluluklar diliyorum. Yerel yönetimler 15 Temmuz gibi hainlikleri asla unutmamalı ve gelecek nesillere bunları doğru olarak aktarmalıdır. Biz de bunların unutulmaması için Balıkesir’de şehitlerimiz için dev bir anıt yaptık. Hakikaten bu bir Kurtuluş Savaşı’ydı. Nasıl, Kurtuluş Savaşı’nda Gazi Mustafa Kemal, bu milletin önüne geçerek harap olmuş, yok olmaya yüz tutmuş olduğu bir noktada yeniden Türkiye Cumhuriyeti devletini kurmuştur. Aksi takdirde bir Suriye gibi olacaktık. Irak gibi olacaktık. Libya gibi olacaktık. 24 hazirandan sonra yepyeni bir sisteme geçtik. Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi’ne geçtik. Bu seçim sonuçlarının Balıkesir’e ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu