GündemDünyadan Haberler

İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ

İstiklal Marşı’nın kabulünün 97.yılı kutlandı. Salih Tozan Gösteri Merkezinde dün düzenlenen törende Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı ele alındı. Programda oratoryo gösterisi beğeni ile izlendi.

Vali Ersin Yazıcı burada yaptığı konuşmada ‘Anadolu topraklarımızı kimseye teslim edilemeyeceği rahmetli Mehmet Akif’in tüm şiirlerinde görüyoruz. Mehmet Akif gerçekten de her yönüyle örnek insan. Bir kez daha kim olduğunu herkese anlatmaya çalıştık.’dedi.

‘AYNI AŞKLA DEVAM’

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı, dün etkinliklerle kutlandı. Vali Ersin Yazıcı yaptığı konuşmada ; “Son günlerde yaşananlardan sonra bu ülkenin ne kadar büyük zorluklarla elde edildiğini birçok canın verildiğini, kanlarla sulanan Anadolu topraklarımızı kimseye teslim edilemeyeceği rahmetli Mehmet Akif’in tüm şiirlerinde görüyoruz. Mehmet Akif gerçekten de her yönüyle örnek insan. Bir kez daha kim olduğunu herkese anlatmaya çalıştık. Emeği geçen başta öğretmenimiz ve okul müdürümüz olmak üzere Gülser-Mehmet Bolluk Anadolu Lisemizin öğrencilerini kutluyorum” dedi.

 

İSTİKLAL MARŞI

İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 97. yıl dönümü ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma günü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.İstiklal Marşımızı, her Türk vatandaşının aynı aşkla söylemeye devam edeceğini ifade eden Vali Yazıcı, “İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 97.yılını bir kez daha kutluyor, bu marşı yazarken ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyen Millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve canlarını vatan uğrunda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla bir kez daha anıyorum” diye konuştu. Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen 97.Yıl Anma Programı’na Vali Ersin Yazıcı,  Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Balıkesir Baro Başkanı Av. Erol Kayabay, Vali Yardımcısı İsmail Demirhan Vergi Mahkemesi Başkanı Recep Taş, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Murat Kınay, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Bakım Albay Cengiz Cömertoğlu, Kara Astsubay MYO Komutanı Piyade Albay Evren Ünal, daire müdürleri, okul müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

ORATORYO BEĞENİLDİ

Gülser-Mehmet Bolluk Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Tuba Öz yaptı. Mehmet Akif Ersoy’un hayatının ve İstiklal Marşı’nın mecliste kabul edilmesinin anlatıldığı programda, Altıeylül Gülser-Mehmet Bolluk Anadolu Lisesi’nin öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu oratoryo gösterisi büyük beğeni topladı.

Sevda Kaygısız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu