GündemEğitim

İşyeri Temsilcileri Toplandı

Eğitim-Bir-Sen Balıkesir Şubesi Merkez İlçeler olan Karesi ve Altıeylül ilçelerinde bulunan işyeri temsilcileriyle Yeni Öğretmenevinde akşam yemeğinde bir araya geldi

 

İstişare Toplantısında Şube Başkanı Mehmet Çabuk’ bir konuşma yaparak son günlerde meydana gelen gelişmeleri değerlendirdi. Mehmet Çabuk konuşmasında, “Terörle mücadele eden güvenlik kuvvetlerimize Allah güç ve kuvvet versin. Bu mücadelede şehit düşen güvenlik mensuplarımıza Allahtan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum”  dedi.

“Elimizi taşın altına koymayı biliriz”

Eğitim-Bir-Sen’in,  sadece bir kuruş değil, duruş sendikası olduğunu belirten Başkan Çabuk, “Ülkenin bize ihtiyacı olduğu zamanlarda gerektiğinde elimizi taşın altına koymayı biliriz. Eğitim-Bir-Sen olarak her zaman çalışanların yanında olduk. Aldığımız kazanımlar ile çalışanlarımızın refahını ve ekmeğini büyütmeye çalıştık. Bunu yaparken de yıkmadık, dökmedik, ama her şeye de evet demedik” diye konuştu. Mehmet Çabuk konuşmasında; geçtiğimiz günlerde imzalanan 4.Dönem Toplu Sözleşmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Çabuk; “Gönül isterdi ki elbette memurlarımıza daha yüksek oranda bir zam alalım ve onların ekmeğini daha fazla büyütelim. Ancak gelinen noktada hükümetin ilk teklif ettiği oranları revize ettirme noktasında göstermiş olduğumuz gayretler sonucunda, 2018 yılı için 3+3; 2019 yılı için % 3+3), % artışla memurlarımıza bu toplu sözleşme dönemi için kümülatif % 17.4 oranında bir zam almayı başardık” dedi.

Çabuk, elde ettikleri 258 kazanımın da eğitim çalışanlarını rahatlattığını ifade etti.

Eğitim-Bir-Sen Balıkesir‘de Eğitim-Bilim İş kolunda 3. kez yetkili sendika olduklarını belirten Çabuk, bu başarıda, Eğitim-Bir-Sen’in ana omurgası olan işyeri  temsilcilerinin de emeği ve katkısı çok büyük olduğunu söyledi.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu