GündemEğitimÖzel Haberler

İTFAİYECİ OLDULAR MÜZEYE GİTTİLER

Gaziosmanpaşa İlkokulu anasınıfı öğrencileri Bengi projesi kapsamında Kuvayi Milliye Müzesi’ni ziyaret ettiler. Meslek tanıtımı için ise İtfaiye Müdürlüğü’ne giden öğrenciler, yaşayarak öğreniyorlar.

Bengi projesi kapsamında meslekleri tanımak için Paşaalanı İtfaiye Müdürlüğü’ne giden 20 anasınıfı öğrencisi, 1 öğretmen ve 7 veli alan gezisine çıktı. İtfaiye ekipler, araçlarının içinde neler olduğunu ve yangın anında nasıl müdahale ettiklerini çocuklara anlattılar. İtfaiyecilik mesleğiyle ilgili merak ettiklerini soran öğrenciler, itfaiye kaskı takıp, yangına müdahale anını yaşayarak öğrendiler.

İkinci Durak Kuvayi Milliye Müzesi

Bengi projesi kapsamında öğretmenleriyle birlikte Kuvayi Milliye Müzesi’ne ziyaret gerçekleştiren Gaziosmanpaşa İlkokulu anasınıfı öğrencileri, müzedeki Atatürk’ün mum heykelinden uzun süre gözlerini ayıramadılar. Müzedeki eserleri dikkatle inceleyen öğrenciler, arkeolojiye olan meraklarını anlattılar. Çocukların ‘Çok eskiden bu eşyaları ve heykelleri kim buraya getirmiş öğretmenim?’ sorusu karşısında öğretmenleri Betül Yıldırım arkeologlardan ve tarihi eserleri korumakla görevli insanlar olduğundan ve müze görevlilerinden bahsetti. Çocuklar ‘İyi ki arkeologlar ve müze varmış!’ dediklerinde öğretmenleri oluşturmak istediği bilinci vermiş olduğunu belirtti. Serap Tetik Acar

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu