GündemEkonomi

İTHAL ETE KARŞI ORTAK MÜCADELE  ÇAĞRISI!

İthal ete karşı tartışmalar devam ederken, üreticilerden anlamlı bir çağrı geldi. 160 bin üyesi bulunan Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği, aralarında TOBB ve TZOB’un da bulunduğu 7 oda ve birlik başkanına ‘ithal ete karşı ortak mücadele edelim’ çağrısında bulundu.

ÜRETİCİ PANİK İÇİNDE

Davet mektubunda, son aylarda kırmızı et ithalatının önünü sonuna kadar açan kararlar alındığına dikkat çeken Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, üreticinin ise büyük bir panik içinde olduğunu belirtti. Bu konunun sadece besicilerin veya kırmızı et üreticilerinin sorunu olmadığına işaret eden Tunç, oda ve birlik başkanlarına gönderdiği davet mektubunda; şunları kaydetti: “Bu çerçevede ortak hareket edilerek, sorunlarımızı aktarmak üzere silsile yolu ile önce Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımızdan başlamak üzere, sayın Başbakanımız ve sayın Cumhurbaşkanımızdan randevu alınarak, genel başkanlar olarak beraber ziyaretler yapılmasında fayda mülahaza edilmektedir”

ODA VE BİRLİK BAŞKANLARINDAN CEVAP BEKLENİYOR

Tunç, oda ve birlik başkanlarından çağrılarına 13 Ekim’e kadar cevap verilmesini isterken, “Hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Sektöre veya üreticiye gelecek bir zarar hepimizi etkileyecektir. Üstelik Merkez Birliği üyesi olan üretici aynı zamanda sizlerin de üyesidir” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu