GündemSiyasetTürkiye Gündemi

İTTİFAKLAR NE DURUMDA?

Milletvekili aday listeleri için dün son gündü. Siyasi parti genel merkezleri, seçime katılacakları, seçim çevrelerine ait milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) verdi. Cumhur İttifakı Partileri Hangileri? Millet İttifakı Partileri Hangileri?

CUMHUR İTTİFAKI PARTİLARİ HANGİLERİ?

AK Parti’den yapılan açıklamada, seçmenin hür iradesi ile oy kullanmasının önündeki bütün engelleri kaldıracak ve buna imkan sağlayacak düzenlemeler içeren kanun teklifi metninde MHP VE AK Parti arasında ortak mutabakat sağlandığı belirtildi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti ve MHP’nin ittifak çalışmalarına ilişkin, “BBP, ittifakın yanındadır. Görüşmelerimiz olumlu bir şekilde seyretmektedir. İnşallah BBP de bu ittifakın içinde yer alacaktır.” dedi.

MİLLET İTTİFAKI PARTİLERİ HANGİLERİ?

CHP, İYİ Parti, SP ve DP’den oluşacak dörtlü ittifakın protokol taslağı siyasi parti liderlerine iletildi. Kulislere yansıyan bilgilere göre, CHP, İYİ Parti ve SP kendi isim ve amblemleriyle ittifakta yer alacak. DP adayı ise İYİ Parti listesinden aday gösterilecek. DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın bu kapsamda milletvekili adayı gösterilmesi bekleniyor. DP, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Akşener’i destekleyecek. Haber merhaba tarafından derlenmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu