Gündem

İYİ HEKİMLİK GRUBU KAZANDI

Balıkesir Tabip Odası seçimleri dün Muhasebeciler Odasında yapıldı. İki grubun yarıştığı seçimlerde kazanan İyi Hekimlik grubu oldu. 943 Oda üyesinden 500’ü sandığa gitti ve ‘iyi hekimlik’ dedi.
Güç Birliği grubu ve İyi Hekimlik grupları Oda seçiminde kıyasıya yarıştı.

İyi Hekimlik yönetim kurulu Dr Yasin Alıç, Dr. Şahin Cılız,Dr.Ersan Çıvga,Dr Songül Çiftçi,Dr Ahmet Damar,Dr.Ulaş Karaaslan ve Dr Figen Özoğuldan oluşurken denetlemede Dr Orhan Beşiroğlu,Dr Sezgin Çetin ve Dr Mehmet Çimen yer aldı.

TABİP ODASINDA GENEL KURUL YAPILDI

Balıkesir Tabip Odası Olağan Genel Kurul toplantısı geçtiğimiz Cumartesi günü oda binasında yapıldı. Toplantıda Dr Necdet Uçan 15 yıldır uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Programındaki sıkıntıları dile getirdi ve sağlık alanında ciddi tahribata yol açmış ve 2.faz ilede yeni yıkımlara hazırlanılıyor’ dedi.

TAŞERONLAŞMANIN EN FAZLA OLDUĞU SEKTÖR

‘’Sağlık, ne yazık ki taşeronlaşmanın en fazla olduğu sektördür. İş güvencesinin olmadığı, insanların yalnızlaştırıldığı, korkutulduğu, sindirildiği, üniversitelerinde bilimin ve özerkliğin, üretimin kalmadığı bir sektör.Çerçevesi çizilen ülkemiz ve ilimiz koşullarında; Tabip Odası ve diğer demokratik kitle örgütlerinin rutinde yapması gereken görevleri vardır. (törenler, ziyaretler, toplantılar vb.) Bunun dışında, bazen küçük bir dokunuş, bazen günlerce/aylarca süren emekle yapılan, gönüllülük esasına dayanan çalışmalar, alınan ve alınamayan sonuçlar. İşte Genel kurullar, yapılan ve yapılamayanların nesnel olarak tartışılması ve yapılamayanlara çözüm aranması gereken demokratik yapılanmalardır.’’HABER: Sevda Kaygısız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu