GündemSiyaset

İYİ PARTİ CEPHESİ’NDEN CHP’YE ‘‘TEŞEKKÜR’’

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın’ın adaylıktan çekilerek, İYİ Parti adayı İsmail Ok’un destekleneceği şeklindeki iddiaları değerlendiren İYİ Parti Adayı  İsmail Ok, ‘‘CHP tabanı bana güveniyor’’ dedi. İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna ise yerel çıkarlardan çok ülke çıkarlarının ön planda tutulması gerektiğini söyledi.

 

OK ‘‘SEÇİLECEĞİME İNANCIM TAM’’

İYİ Parti’nin  Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan İsmail Ok, yazılı açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı; ‘‘Belediye başkan adayı olarak girdiğim 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi tabanı, verdikleri oylar ile şahsıma olan güvenlerini her daim göstermişlerdir. Bu destek bana her zaman güç vermekle birlikte omuzlarımdaki manevi sorumluluğu da artırmıştır. Balıkesir halkının desteğiyle Belediye Başkanı seçileceğime olan inancım tamdır’’

 

TUNA ‘‘HASSASİYETLERİNİ ANLIYORUZ’’

Genel merkezlerin aldıkları kararlara saygı duymak gerektiğini ifade eden İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna, ‘‘Tabi Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki kardeşlerimizin bu hassasiyetinin de anlıyoruz. Ama tabiî ki birinci önceliğimiz yerel çıkarlardan daha çok ülke çıkarlarının ön planda tutulması gerektiğini düşünüyorum. bu ittifak sürecinde de biz Büyükşehiri aldığımız zaman ilk önceliğimiz parti rozetini çıkartarak Balıkesir’i kucaklayan, tüm Balıkesir’e hizmet etmeye aday bir belediye olarak hizmetlerimizi yapmaya başlayacağız’’ dedi.

 

OK ‘‘GÜVENLERİNİ HER DAİM GÖSTERDİLER’’

CHP ve İYİ Parti arasında yapılan ittifak görüşmeleri sonrasında CHP’nin destekleme kararı aldığı Balıkesir’de, İYİ Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan İsmail Ok, yazılı açıklama yaptı. 2009 seçimlerinde CHP’lilerin oylarıyla belediye başkanı olduğunu ifade eden Ok, “Belediye başkan adayı olarak girdiğim 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi tabanı, verdikleri oylar ile şahsıma olan güvenlerini her daim göstermişlerdir” dedi.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, yazılı bir açıklama yaptı. Gerçekleştirilen görüşmeler sonrası Balıkesir’de kendisinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildiğini belirten Ok açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Belediye başkan adayı olarak girdiğim 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi tabanı verdikleri oylar ile şahsıma olan güvenlerini her daim göstermişlerdir. Bu destek bana her zaman güç vermekle birlikte omuzlarımdaki manevi sorumluluğu da artırmıştır. Bu manevi sorumluluğun bilincinde olan bir kişi olarak CHP’nin kurumsal kimliğine her daim saygı duydum ve desteğini esirgemeyen mensuplarına da her ortamda şükranlarımı ifade ettim. Şimdi de iki partinin ortak mutabakatı ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edildim. Öncelikle her iki partimize, Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’imize ve Yüce Türk Milletine hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Allah’ın izniyle 31 Mart akşamı her iki parti adına gireceğim bu yarışta, Kuvayi Milliye şehri Balıkesir halkının desteğiyle Belediye Başkanı seçileceğime olan inancım tamdır. Allah başımızı öne eğdirmesin. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğimde, Balıkesir’imizin adını tarihe altın harflerle yazdıran Kuva-yi Milliye kahramanlarının evlatlarına adalet ve liyakat ile hizmet edeceğim.”

TUNA ‘‘ÜLKE ÇIKARLARI ÖN PLANDA TUTULMALI’’

CHP ve İYİ Parti liderleri arasında bugün yapılan ittifak görüşmeleri sonrasında, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında CHP’nin İYİ Parti adayını destekleyeceği ve bu nedenle CHP’li Ahmet Akın’ın adaylığının geri çekileceği iddialarıyla ilgili olarak İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna açıklamalarda bulundu. Balıkesir’de dün gece CHP İl Başkanı Serkan Sarı başta olmak üzere bir çok partili bir araya gelerek durumu protesto etmişti. Yaşanan gelişmeleri değerlendiren Tuna, yaptıkları çalışmalarda Balıkesir’de İYİ parti ile başarıya ulaşmanın daha yüksek olduğunu belirlediklerini söyledi.  Genel merkezlerin aldıkları kararlara saygı duymak gerektiğini ifade eden Tuna, “Tabi Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki kardeşlerimizin bu hassasiyetinin de anlıyoruz.

Ama tabiî ki birinci önceliğimiz yerel çıkarlardan daha çok ülke çıkarlarının ön planda tutulması gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla bu ittifak sürecinde de biz Büyükşehiri aldığımız zaman ilk önceliğimiz parti rozetini çıkartarak Balıkesir’i kucaklayan, tüm Balıkesir’e hizmet etmeye aday bir belediye olarak hizmetlerimizi yapmaya başlayacağız. Bunun içinde seçim sürecindeyiz. 31 Mart’a kadar hızlı bir şekilde çalışmalarımız devam edecek. Başarılı bir şekilde seçim sürecini atlatmaya ihtiyacımız var. Hiçbir zaman kırıcı olmayacağız. Burada da listeleri oluştururken, liyakatlı bir şekilde davranacağız. Tüm Balıkesir’i kucaklayan bir yönetim kuracağız.” dedi.Tuna, Büyükşehir Belediye Başkan adayları olan milletvekili İsmail Ok’un Balıkesir Büyükşehir olmadan önce 5 yıllık başarılı bir çalışma süreci geçirdiğini söyledi. Devrim Derin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu