GündemSiyasetTürkiye Gündemi

İYİ PARTİ NEDİM TUNA İLE DEVAM

Mevcut başkan Nedim Tuna’nın başkanlığında hazırlanan tek liste ile gidilen seçimlerde Tuna ve ekibi yeniden göreve getirildi.

İYİ PARTİ BALIKESİR’DE İLK KONGRESİNİ YAPTI
İl Kongresi’ne katılmak için Balıkesir’e gelen İyi Parti Genel Sekreteri ve Sözcüsü İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “İyi Parti’nin en büyük projesi mutlak kuvvetler ayrılığına dayalı, hukukun üstünlüğüne dayalı, yıkılmış olan Anayasal Devleti yeniden inşa etmektir” dedi.
İyi Parti Balıkesir İl Kongresi, Genel Sekreteri ve Sözcüsü İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın katılımı ile yapıldı. Ekilmiş Düğün Salonu’ndaki kongreye İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, parti yöneticileri, üyeler, STK ve bazı siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Genel Kurul’da Çıray, üyeler tarafından Divan Başkanı, Ok ise Divan Üyesi olarak seçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan İl Başkanı Nedim Tuna, siyasi yelpazede milli merkezi temsil ettiklerini söyledi. Tuna’nın ardından konuşan Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ise Genel Başkan Merak Akşener’i 2019 yılında Cumhurbaşkanı yapacaklarını ileri sürdü.

ÇIRAY: “SURİYE’NİN REJİMİ TÜRKİYE’NİN MESELESİ DEĞİLDİR”
Konuşmasında Suriye’de yürütülen operasyona değinen İyi Parti Sözcüsü Aytun Çıray, TBMM Genel Kurulu’nda Suriye operasyonuyla ilgili yaptığı konuşmayı hatırlattı. Çıray, “Ne yapmak istiyorsunuz? Suriye’ye demokrasi götürmek istiyorlarmış. Türkiye’ye demokrasi getirdin de Suriye’ye mi götüreceksin. Suriye’ye götürdün de Irak’a mı götüreceksin? Irak’a götürdün de Arabistan’a mı götüreceksin. Dedim ki; Suriye’nin rejimi Türkiye’nin milli meselesi değildir. Milli meselemiz olmayan bir konuda bir tek evladımız şehit olursa cinayettir dedik. İyi Parti siyasi ve milli ihtiyaçtan ortaya çıkmıştır. İyi Parti’yi kuranlar tarihe saygıdeğer siyasetçiler, insanlar ve kahramanlar olarak geçecek. Yeni kurulmuş dörtbuçuk aylık bir parti burada bu kongreyi yapıyor” dedi.
7 Haziran genel seçimlerinden çıkan sonucu siyasetçilerin anlayamadığını söyleyen Çıray,
“7 Haziran’dan yapılan seçimlerden sonra bırakın Hükümet kurmayı, eğer siyaset ve siyasetçi halkın mesajını alıp sadece meclis başkanını seçebilseydi bugün Adalet ve Kalkınma Partisi diye bir parti yoktu. Seçimlerin olduğu akşam bir takım siyasiler milletin mesajını yok farzetti” diye konuştu.

TUNA: “MERKEZİN SAĞINDA VE SOLUNDA DEĞİLİZ”
Kongrede konuşan İyi Parti İl Başkanı Nedim Tuna, partisinin siyasi yelpazede Milli Merkezi temsil ettiğini söyledi. Tuna, “Partimiz merkezin sağında veya solunda değildir. Tüm vatanseverleri kucaklar. Herkesçe bilinmelidir ki, İyi Parti Türkiye’nin makul aklı ve sağduyusudur. Aklı ve milli çıkarları politikalarının merkezine koyan bir partidir. Biz, normalleşmenin, projelerin, çözümlerin, zaferlerin, huzurun, güven duygusunun partisi ve her bireyin umudu olacağız” dedi.

OK. “AKŞENER CUMHURBAŞKANI OLACAK”
Partisinin İl Kongresinde konuşan İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, 2019 yılında yapılacak seçimlerde genel başkanları Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapacaklarını söyledi. İsmail Ok, “Genel Başkanımız ilk seçimde Cumhurbaşkanı olacak. Onun aday olması için hiçbir engel yok. 20 Milletvekili imzası yeterli. Ama biz yüzbinlerce oy ile Cumhurbaşkanı adayı yapıp, Allah’ın izniyle daha sonra Cumhurbaşkanı yapacağız Yerel seçimlerde de Balıkesir’de birinci parti olacağımıza inancım tam. İlçe Belediyelerini İyi Parti’nin adayları yönetecek. Biz, çıktığımız bu yolda yerelden genele birinciliğe talibiz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu