Gündem

KADIN HAREKETİ

Geçtiğimiz günlerde önce sosyal medyaya sonrasında ulusal basına düşen bir annenin çocuğuna içki ve sigara içirdiği ve bu hazin anların anneannesi tarafından kayda alındığı utanç verici görüntüleri izlemişsinizdir. Bu görüntüleri veren anne, durumdan çok keyif alsa da sağ duyulu merhametli bir çok anne veya anne olmayan herkesi derinden yaraladı. Buna ister cahiliyet deyin, ister merhametsizlik deyin, ister maneviyatsızlık deyin. Ancak bir ayıp yaşanıyorsa bu malesef sadece o ayıbı işleyen kişiye ait değildir. Bu toplumca bizim ayıbımızdır. Demek ki aile içi veya sosyal yaşamında kadının öz değerlerine bağlı yetiştirilememesi veyahut aile olmanın asıl gerekliliklerinin benimsetilmemesi kendi evladı üzerinde en hazin eylemlerin uygulandığı acı görüntüler çıkarıyor ortaya.
Ne zaman ki öz değerlerimizden uzaklaşmaya başladık dün İzmir’de izlediğimiz görüntüler bugün belkide birçok yerde yaşanmaya başladı. Oysa ki Osmanlı kadını, zeraafet ve inceliğini edebi ile bütünleştirerek hayırlı bir eş, evlatlarına iyi bir öğretmen olmuştur. Evlatlarının ciğerini ve kanını zehirleyen bir anne silüeti Osmanlı’da rastlanmamıştır. Osmanlı kadını evlatlarını davranışlarıyla yürüyüşüyle ses tonuyla önce babalarına karşı sonra topluma karşı her daim eğitici rol üstlenmiştir. Mutluluğunu ve hüznünü dahi edeble ifade etmiştir. Osmanlı’da kadın “hiç”liğinden evlatlarını var etme çabasında olmuştur.
Geçmişimizden günümüze taşıyabileceğimiz bu kutsal değerlerimizin yitirilmesine rağmen meziyetlerini yitirmeyen kendinden sonraki nesillere bu şuuru aktaran devletinin ayakta kalmasına katkı sağlayan tüm kadınlara selam olsun ve Allah onlardan razı olsun.
İşte bu noktada kadının eğitimini, kadın değerlerini zenginleştirmeyi ve kadının toplumdaki yerini geliştirmeyi çabalayan kadın örgütlerinin faaliyetlerini önemsiyor, şehrimize kazandırılan Kadın ve Demokrasi Derneği KADEM’e faaliyet hayatında başarılar diliyor, mesleğine kattığı değer kadar temsilcisi olduğu kadın hareketine katma değer katacağından emin olduğum Zeliha Kahraman’a başarılar diliyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu