GündemEkonomiTürkiye Gündemi

KAFAOĞLU “BALTOK MAĞDURU KALMAYACAK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Baltok tarafından inşa edilen Yeni Karesi konutlarının inşa alanında yapılan tanıtım toplantısında önemli mesajlar verdi.

Basın mensupları ve BALTOK AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bahçeci ile birlikte hazırlanan örnek daireyi inceleyen Kafaoğlu, emlak fiyatlarının Balıkesir’de hızla yükseldiğini işaret ederek, yerli-yabancı yatırımcıların Balıkesir’e rağbet etmeye başladığını hatırlatarak, vatandaşlara “gelin konutları inceleyin, fiyatlar cazipken ve yükselmeden buradan daire satın alın” çağrısında bulundu.

Söz konusu alanla ilgili olarak önceki dönemde ortaya çıkan sorunların farkında olduklarını ifade eden Kafaoğlu “Vatandaşın elindeki belge HELVACI KÂĞIDI değil. Maalesef bu konuda mağdur olanlar olmuş. Biz Tapu tescil belgesi olup ta satın almak isteyen hak sahiplerine % 40 indirim yaparak ve kalan bakiyeyi içine girdikten sonra faizsiz taksitlendirerek bu mağduriyeti gidereceğiz” dedi.

“BALIKESİR KEŞFEDİLİYOR”

Büyükşehir Belediye Başkanı DR. Zekai Kafaoğlu BALTOK’un Yeni Karesi konutları ile ilgili tanıtım toplantısında yaptığı açıklamalardaBalıkesir’in emlak konusunda dikkat çekmeye başladığını ifade ederek “Balıkesir demiryolu, karayolu ve otobanlarla hakikaten bir odak şehir haline geldi. Tabi bu zaman kadar İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Manisa gerçekten doldu. Oralarda ciddi bir hareketlilik oldu ve katma değer oldukça yükseldi. Bu arada bir Balıkesir kalmıştı keşfedilemeyen. Şimdi Büyükşehir olmakla beraber Balıkesir, bütün herkesin dikkatini çekmeye başladı. Sadece Türkiye’deki insanların değil yabancıların da dikkatini çekmeye başladı” şeklinde konuştu.

“BALTOK KONUT ÜRETEN ŞİRKETİMİZ”

BALTOK ile ilgili olarak ta bilgi veren Kafaoğlu “Hepinizin bildiği gibi BALTOK Büyükşehir Belediyesi’nin konut üretme şirketi.  Devletin nasıl konut üretmek için TOKİ’si varsa Balıkesir’in de BALTOK’u var. Burada ilk inşaatlarımız başladı. Yaklaşık bin 330 tane konut var. Tabi sosyal donatılarıyla beraber en modern şekilde yapılıyor. Şu anda inşasına devam edilen İlk etapta 530 konutumuz var. Bunların da hızla inşaatları devam ediyor ve bu konutların da yaklaşık 300 tanesi satıldı. 130 tanesi, tapu tahsis belgesi olan vatandaşlarımızla protokol imzalanarak onlara verildi” dedi.

“FİYATLAR ARTMADAN ALIN”

Hazırlanan örnek daireyi inceleyen Kafaoğlu gayrimenkul fiyatlarının hızla yükseldiğine vurgu yaparak “Birlikte örnek daireyi gezdik. Kaliteli, inşaat seviyesi yüksek ve her şeyiyle dört dörtlük bir daire gördük. Burada ki fiyatlarımız da oldukça uygun. 175 bin liradan başlayarak 450 bin liraya kadar çıkıyor. Her bütçeye uygun daireler söz konusu. Ben Balıkesirli vatandaşlarımızın acele etmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü Balıkesir’de her geçen gün gayrimenkul fiyatları artıyor. Artık Balıkesir’in dağı, taşı, toprağı altın oluyor” dedi.

“BALTOK” MAĞDURU OLMAYACAK

Kamuoyunda BALTOK mağduru diye bilinen soruna da el attıklarını ifade eden Başkan KafaoğluBir de tabi bu konutlarla ilgili en önemli konulardan biri ‘BALTOK Mağduru’ denilen olay. Öncelikle Onlar BALTOK mağduru değil bunu belirtelim. Onlar tapu tahsis belgesi mağduru. Bununla ilgili olarak ta net talimat verdim. Bunların sorunu mutlaka çözülecek. Devlet bunlara bir belge vermiş ki bu belgeler Tapu tahsis belgesi, yani resmi bir evrak bu. Helvacı kağıdı değil. Bu tapu tahsis belgelerinin bir değeri var. Bu belge sahibi olanlara BALTOK’tan tapu tahsis belgelerinin değerlerini düşerek buradan daire verebileceğimiz gibi, daire istemeyenlere de BALTOK olarak gelecekte arsa üretip arsa vereceğiz. Ayrıca Tapu tescil belgesi olup ta satın almak isteyen hak sahiplerine % 40 indirim yapacak ve kalan bakiyeyi içine girdikten sonra faizsiz taksitlendirerek bu mağduriyeti gidereceğiz” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu