GündemEkonomiSiyaset

Kafaoğlu’ndan Özen’li bir iş daha SÜT DESTEĞİNE BALIKESİR AYARI

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Gıda Tarım e Hayvancılık Bakanı A. Eşref Fakıbaba’nın geçtiğimiz Pazar günü ilimize yaptığı ziyaretinde, ilk üç ay için açıklanmış olan süt destek fiyatlarına dair artan yem fiyatlarını hatırlatıp revize talebinde bulundu. Talebi ve gerekçelerini dikkatle dinleyen Bakan Fakıbaba daha önce açıklanan rakamları yukarı doğru revize edip desteği arttırdı.

Konu ile ilgili Merhaba’ya açıklamada bulunan Kafaoğlu “Tarım ve hayvancılığın başkenti olarak tarım ve hayvancılıkla ilgili tüm gelişmeleri doğal olarak yakından takip ediyoruz. Aynı Zamanda meclis üyemiz olan Haykoop Başkanı Faruk Özen’e konu ile ilgili bir çalışma hazırlatmıştık. Sayın bakanımıza bu çalışmayı aktarınca talebimiz olumlu karşılandı ve süt üreticilerimizin mağduriyeti giderildi” dedi

ANKARADAN HEMEN MÜJDELİ YANIT

Balıkesir’in süt desteği ile ilgili talebine müjdeli yanıt iki gün sonra bakanlığın resmi sitesinden geldi. Siteden yapılan açıklamada Fakıbaba,”Üretici arkadaşlarım merak etmesinler, adım adım maliyetlerini takip ediyoruz, onları mağdur etmeyeceğiz” dedi.

İŞTE REVİZE EDİLEN RAKAMLAR

Döviz kurundan kaynaklanan kesif yemdeki artış dikkate alındıktan sonra çiğ süt prim desteklerini yılın ilk 3 ayını kapsayacak şekilde sıcak süt için 3 kuruştan 5 kuruşa, soğuk süt için 6 kuruştan 10 kuruşa, örgütler aracılığıyla pazarlanan soğuk süt için 7 kuruştan 12 kuruşa çıkarıldı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu