GündemDünyadan HaberlerGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

KAFAOĞLU’NUN SOSYAL PROJESİNDE İKİNCİ ADIM

Altıeylül Gelişim Merkezi (ALGEM)’in 2. şubesinin temelleri atıldı. Onbinlerce vatandaşın giyim, gıda, eğitim, malzeme gibi ihtiyaçlarını karşılayan ve mesleki eğitim vererek sosyal belediyecilik örneği olan ALGEM’in 2. şubesi Cengiz Topel Caddesi’nde hizmet verecek.

 

NELER YAPILDI?

Altıeylül’ün kurucu belediye başkanı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu döneminde faaliyet göstermeye başlayan de sosyal marketle birlikte 15 bin 815 ailenin gıda ve temizlik malzemesi ihtiyacını karşılandı. Son 9 ay içerisinde ise 7 bin aileye destek verildi. 2 bin 144 kişiye meslek eğitimi, 295 aileye ev eşyası yardımı, 3 bin 710 kişiye giyim mağazası vasıtasıyla kıyafet yardımı, 882 aileye yakacak yardımı, 200 çocuğa sünnet şöleni, 310 kişiye berber ve kuaför hizmeti, 264 kişiye medikal malzeme yardımı, 29 bin 99 kişiye evde iftar hizmeti, 9 bin 600 öğrenciye kırtasiye seti yardımı, 26 bin öğrenciye kitap dağıtımı gerçekleştirildi.

 

KAFAOĞLU: 3 TAVSİYE ÖNEMLİYDİ”

 

Başkan Kafaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile birlikte vatandaşların hizmet belediyeciliği ile tanıştığını söyledi. Kafaoğlu, “Burası sosyal belediyeciliğin en önemli örneklerinden, şimdi trend artık gönül belediyeciliğine geçti. Artık insanların doğumdan ölümüne kadar yanında olacak belediye başkanları, vatandaşların gönlünü kazanacak, onların gönlüne dokunacak belediye başkanları ve vatandaşın gönlüne giden yolları yapan belediye başkanlarına ihtiyaç var. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu il başkanları ve toplantısında hepimize ilan etti ve duyurdu. Tabi biz bunu daha önceden Sayın Cumhurbaşkanı bizi Büyükşehir belediye başkanı olarak tensip buyurdukları zaman söylemişti. 3 şey tavsiye etmişti. Bir kibirlenmek ve gururlanmak asla yok dedi. İki; tevazu, tevazu, tevazu dedi ve üç defa tekrarladı. Ve arkasından da en büyük yatırım gönülleri fethetmeye yapılan yatırımdır dedi.

 

ÜÇ KURAL ÜZERİNDEN GÖNÜLLERE HİZMET

 

Başkan Kafaoğlu, “Balıkesir’de 11 aydan beri Büyükşehir belediye başkanı olarak hizmetlerimiz yanında Cumhurbaşkanımızın söylediği üç kural üzerinden belediyecilik yapıyoruz.” dedi. Cengiz Topel Caddesi’nde hizmet verecek olan ALGEM’in temel atma törenine Vali Ersin Yazıcı, AK Parti Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Belediye Başkanı  Partili Hasan Avcı, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu