GündemEnder GÖKMENKöşe Yazıları

Bu kafede ödemeler plastik atıklar ile yapılıyor

Londra’da bir organik temizlik ürünleri markası tarafından düzenlenen iki günlük etkinlikte, müşteriler özel hazırlanmış sürdürülebilir yemekleri, para ödemeden, geri dönüştürülebilir plastik atıklarla ödeyerek denedi.

Etkinlik için özel olarak açılan Rubbish adlı kafe, plastik ambalajların geri dönüştürülmediği takdirde binlerce yıl boyunca doğada çözünmeden kaldığına ve bu durumunda yarattığı kirliliğe dikkat çekiyor. Bununla beraber kafe aynı zamanda plastik geri dönüşümü hakkında müşterileri de bilgilendiriyor.

Etkinlik boyunca müşterilerin getirdikleri plastiklerin ne kadarının geri dönüşebilir olduğu konusunda bilgilendirme yapılmış. Getirdikleri plastik atıkların yaklaşık %20 ile %50’sinin geri dönüşebilir olduğunu öğrenen müşteriler aynı zamanda satın aldıkları ürünlerin firmalarına neden böyle olduğunu soracaklarını açıklamış.

Rubbish adlı kafe aynı zamanda tasarımı ve sunulan yiyecekleri ile de dikkat çekti. Sadece geri dönüştürülmüş malzemeler ile dekorasyonu yapılan kafede sunulan yemekler de ekolojik aşçı Tom Hunt tarafından hazırlanmış. 3 farklı yemek hazırlayan Hunt’ın ana kaynağı, sürdürülebilir kaynaklardan elde edilen kök sebzelerinden hazırlanmış. Hunt, bu menünün küresel çöp skandalına bir tepki olarak tasarlandığını belirtiyor.

Burada amacın gıda israfının önüne geçip, sebzenin tamamını değerlendirmek olduğuna değinen Hunt, aynı zamanda mevsiminde yemenin ve çeşitliliğin de sürdürülebilir bir menünün parçası olduğunu açıklıyor. Buraya gelen müşteriler aynı zamanda küresel plastik üretiminin sorunlarına ve geri dönüşüm problemi hakkında da bilgi alıyor. Müşteriler, tüketicilerin de artık tek kullanımlık plastikleri kullanmak yerine farklı alternatiflere yönelmesini gerektiğini düşünüyor.

Kaynak: DW Türkçe

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu