GündemEkonomiTürkiye Gündemi

KAĞITTAN DİJİTALE 

Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası toplantı salonunda dün yapılan değerlendirmede ‘Dijital Muhasebe ve vergide gündem’ konuşuldu.

Balıkesir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Metin Yalçın, muhasebe kayıt esaslarında tasdik edilmiş ticari defterlerin kullanımı yaygın ve bilinen bir yöntemken özellikle küçük esnaf tabir edilen alanda işletme defteri mükellefleri, serbest meslek kazanç defteri ve basit usul mükelleflerde elektronik ortamda kayıt dönemi başladığını söyledi.

KAĞITTAN DİJİTALE GEÇİŞ

Muhasebeciler Odası Başkanı Yalçın konuşmasında daha önce kağıt ortamında yapılan muhasebe kayıtlarının serbest meslek için 01.01.2018 , Basit usul mükellefler için30.02.2018,İşletme defterleri içinde 01.01.2019 tarihi itibariyle maliyenin yazılımını yaptığı elektronik ortamda kayıt yapılacağını bildirdi. Bu yeni değişikliğin meslek mensuplarınca değerlendirilmesi varsa eksik ve noksanlıkların taraflarca gözden geçirilip sorunların çözülmesi amacıyla toplantının gerçekleştirildiğini ifade etti.

SORUNLAR YENİLİKLER VE ÇÖZÜMLER KONUŞULDU

Türkiye Serbest Muhasebeci ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği(TÜRMOB),Türkiye Serbest Muhasebeciler ve yeminli mali, müşavirler temel eğitim ve staj merkezi ( TESMER),Balıkesir Serbes Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ( BSMMM) ortaklığı ile yapılan seminerde dijital muhasebe ve vergide gündem konuları ele alındı.Muhasebede E,süreç,defter beyan sistemi,muhtasar,e-serbest meslek makbuzu,e müstahsil ve e irsali,ye makbuzları ile e-uygulamalar anlatıldı.Muhasebeciler Vergide Gündem konusunada değindiği seminerde Uyumlu Mükelleflere sağlanan vergisel avantajlar,nakit sermayede vergi indirimi,İzaha davet,Torba yasa ile gelen değişiklikler,bilirkişilik,uzlaştırmacılık ve arabuluculukta vergilendirme ile yıl sonu hatırlatmaları konularında bilgilerini tazeleyerek yineledi.Muhasebeciler seminer sonrasında soru cevaplarla çözüm önerilerinide masaya yatırdı. Sevda Kaygısız

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu