GündemÖzel HaberlerSiyaset

KAHRAMAN PİLOT BÖYLE SELAM SÖYLEDİ!

“KUVA-İ MİLLİYE RUHU GÖKLERDE BİZDE VÜCUT BULUP, HAİNLERİN KAFASINA ÇEKİÇ OLUYOR..”

 

AFRİN SEMALARINDAN BALIKESİR’E SELAM VAR

Afrin Operasyonunda görev alan birçok Balıkesirli askerimiz de var. O kahramanlardan bazıları ile karşılaştık ve Balıkesir’e selamlarını getirdik. İsimlerini veremiyoruz, zira; Genelkurmay Başkanlığı operasyon devam ederken isimlerin zikredilmesine (haklı olarak) izin vermiyor. Buna rağmen İvrindili bir pilot kardeşimizin bizi kucaklayıp söylediği “Kuva-i milliye ruhu göklerde bizde vücut bulup, o hain teröristlerin kafasına çekiç oluyor. Havadan, karadan, denizden inlerine giriyoruz. Balıkesir’e selamımı bu sözlerimle götürün” diyerek memleketine gönderdiği selamını buradan Balıkesir’e iletiyoruz.

 

Dsc 1215

 

BYEGM CANSİPERANE ÇALIŞIYOR
Balıkesir’den ‘Zeytin Dalı operasyonu ’nu takip etmek için çıktığımız yolda, TSK’nın Afrin’e yaptığı mühimmat sevkiyatları, fırtına obüslerinin atışları ve teröristlere göz açtırmayan kahraman askerlerimizin başarısına tanıklık ettik. BYEGM’nin akredite olan yerli-yabancı basın mensubu ve ajans muhabirlerinin sınır ötesinde devam eden operasyonu yakından takip etmelerini sağlaması, özellikle terör örgütü PYD/YPG’nin asılsız ve kasıtlı şekilde yaymaya çalıştığı yalan haberlere de Türk basını tarafından set çekilerek engel olunuyor. Başbakanlık Basın yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Kilis Öncüpınar ve Hatay Reyhanlı’da kurduğu iki ayrı irtibat bürosu ile basın mensuplarının hem sınır içinde hem sınır ötesinde harekatı takip edebilmesi için cansiperane çalışıyor.

MERHABA’YA ÖZEL
Sınır bölgesine komşu olan Kilis ve Hatay’da yaşayan vatandaşlar MERHABA’ya özel yaptıkları açıklamalarda Afrin bölgesinde gerçekleşen Zeytin Dalı Harekatının Fırat Kalkanı Harekatından çok daha zor olduğunu fakat Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) işbirliğiyle burada muazzam bir iş çıkarıldığını ifade ettiler.

TERÖRİSTLER SİVİLLERİ HEDEF ALIYOR
Suriye’deki terörist unsurlar (PYD/YPG, PKK, DEAŞ) kendi topraklarımızdaki Kilis, Reyhanlı gibi yerleşim bölgeleri ile sınır ötesinde ise kontrolü ele geçirilen köylerde roket saldırıları ve diğer silahlarla gerçekleştirdikleri saldırılarda sivilleri hedef aldı ve almaya devam ediyorlar. Henüz yeni ele geçirilen ve teröristlerden arındırılan Burseya Dağı eteklerinde yer alan Mare köylüleri kendileri ile yaptığımız sohbetlerde PYD/YPG’li teröristlerin keskin nişancıları ile kendilerine sık sık ateş edildiğini anlattılar.

 

Nemli Yazisi Var

“UMUDUMUZ ERDOĞAN”
MERHABA ekibi olarak görüştüğümüz Muhammed Casım isimli Suriyeli vatandaş, hayatlarının Beşar Esad tarafından yerle bir edildiğini, ancak çocukları için yaşama tutunduklarını ve gayret ettiklerini anlatırken, umutlarının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Muhammed Casım, “Ben konuşmaya başlamadan önce umudumuz Erdoğan diyorum. Bizler biriz, aynı şeyleri istiyor ve aynı şeyleri bekliyoruz. Bir hafta öncesine kadar kanaslar (Rus yapımı keskin nişancı silahı) ile keskin nişancılar tarafından nokta atışlar yaptılar. Masum sivil insanlara, bizlere ateş açtılar. Şu an güvende olmamızı Türkiye, Erdoğan ve ÖSO’ya borçluyuz. Onların sayesinde buradaki tepelerden (bulundukları Mare bölgesini gösteriyor) bu tip saldırılara birkaç gündür rastlamadık. Darmık’ta da benzer durumlar var” dedi.

GÜVENLİ BÖLGELERE GERİ DÖNÜŞLER BAŞLADI
Sınır ötesindeki bir sonraki durağımız Fırat Kalkanı Harekatı ile ‘Güvenli Bölge’ haline getirilmiş olan Soran bölgesiydi. Türkiye tarafından görevlendirilen Soran Bölge Koordinatörü ÖSO komutanı MERHABA’ya yaptığı açıklamada, güvenli bölgelere geri dönüşlerin başladığını, sadece Soran bölgesine dönüşlerin 104 bin kişiye ulaştığını söyledi. Suriye’den Türkiye’ye göç eden vatandaşlar arasında ülkelerine geri dönen vatandaş sayısı Ağustos ayı itibariyle Çobanbey bölgesinde (halk arasında Rai diye bilinen yer) 175 bin kişiye ulaşmış. Hayatın normalleşmeye başlamasıyla birlikte insanlar da yaşadıkları yerlere geri dönüyor. Bir taraftan da ülkemizden gönderilen hayırseverlerin yardımları sürüyor. Soran Bölge Koordinatörü, “Bu yardımları mecliste koordinasyon sağlayarak sağlıyoruz. Yardım yapmak isteyen bir aile olursa Kilis Valiliği ile diyaloğa geçtiğinde organizasyon yapılıyor ve bizim koordinemizle de dağıtım yapılıyor” dedi. Yardım sıralamasındaki öncelik harekatta şehit olanların aileleri, gaziler, kimsesiz ve sığınma talebi olanlar.
 

BÖLGE HALKINDAN ‘ZEYTİN DALI’NA TAM DESTEK
SURİYELİ ÖĞRETMEN: “TÜRKLERLE BİR OLMAK İSTİYORUZ”
Zırhlı araçlar ile sıcak çatışmaların yaşandığı bölgelere olabildiğince yaklaştığımızda ÖSO mensupları ile daha çok karşılaşıyoruz. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerlerinden ekibimize eşlik eden bir asker ise Burseya Dağını göstererek “Burseya dağı PKK/PYD’li teröristlerle doluydu. Şu anda bu bölge güvenlik altına alındı. Teröristlerden tamamen temizlendi. Türkiye’ye ve Türkiye Cumhuriyetine teşekkür ediyoruz” diyerek sevinçlerini ifade ettiler. Yine farklı bir bölgeden gelen Suriyeli öğretmen ise “Biz Zeytin Dalı Harekatından dolayı çok mutlu olduk. Zeytin Dalına destek olmak için buradayız. Ben öğretmenim, çocuklarla beraber buraya destek için geldik. Biz Araplar olarak biriz diyoruz. Türklerle bir olmak istiyoruz. Ayrı olmak istemiyoruz” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu