GündemEğitim

KARAHALLILAR ORTAOKULUNDA BÜYÜK DEĞİŞİM

Adnan Menderes Mahallesi Karahallılar Ortaokulu’nda Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen yeni spor alanlarında dün bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Erkek ve Kız futbol takımı oluşturulan Okulda gösteri maçı yapıldı. Futbol heyecanını hem okul idarecileri, hem de tüm öğrenciler protokol üyeleriyle birlikte yaşadı.

ÇOCUKLARIN BELEDİYESİYİZ

Adnan Menderes Mahallesi Karahallılar Ortaokulu Müdürü Aydın Benli açılışta yaptığı konuşmada; ‘Eğitim-Öğretim yılına 734 öğrenci ve 565 personel ile başladık. Biz de ‘Çocukların belediyesiyiz’ sloganı ile yola çıkan ve okullarımızın fiziki şartlarına katkıda bulunan bu doğrultuda okulumuza spor kompleksine, okul bahçemizdeki kamelyayı bize kazandıran Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a, okulumuz, öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz adına çok teşekkür ederiz.’dedi.

ENERJİNİ HİSSET YAŞA!

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; ‘Okulumuza fiziksel olarak baktığımızda gerçekten içinde oynayabileceğimiz, rahat nefes alabileceğimiz ve görsel olarak oldukça güzel bir ortam olduğunu görüyoruz. istiyoruz ki öğrencilerimiz, enerjilerini burada atsınlar. İnsanlar, görerek, duyarak ve dokunarak öğrenirler. Dokunarak öğrenmenin büyük bir kısmı da motor hareketlerinin daha fazla yapılmasıyla sağlanıyor. Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz çok şanslı çünkü hep dışarıda eşofmanla duruyorlar. Ben bir İngilizce öğretmeni olarak hep Beden Eğitimi Öğretmenlerimize özenmişimdir. Ama şu anda okulların içine girdiğimizde. Bakanlığımızın ve hükümetimizin Fatih Projesi çerçevesinde okullarımızda, dünyada olmayan bir teknoloji var. Ben mesleğim gereği, dünyanın pek çok yerindeki eğitim ortamlarına girme şansına eriştim.’dedi.

TEPEGÖZ VAR YA PROJEKSİYON?

Başkan Yılmaz, Şu anda Türkiye’nin eğitim standartları, çoğu ülkenin üzerinde diyerek; Şu anda İngiltere’de dahi tepegöz var. Projeksiyon yok. Şu anda dünyanın neresinden bir öğrenci alsak sizinle hiçbir farkı yok. Sadece bizim hayata bakışımız, çalışma şeklimiz ve disiplinimizde biraz değişiklik yaparsak, bu neslin dünyanın muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacağını düşünüyorum.’ifadelerini kullandı.

HERŞEYİN BAŞI ‘EĞİTİM’

Belediye olarak okullarımızla başlarsak aslında çoğu şeyi doğru yapmış oluruz. Çünkü herşeyin başı eğitim. Biz de Kaymakamlığımızla, Valiliğimizle, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ne yapabiliriz düşünüyoruz. Bu kapsamda BENGİ projesi Valiliğimizin himayesinde çok güzel ilerliyor. Artık şehirler yarışıyor. Biz de bu şehirler yarışmasında, gençlerle yaptığımız proje kapsamında, dünya ile yarışa şehirler ödülünü kazandık. Karesi olarak şehrimize kazandırdığımız güzel bir ödül oldu. Cumhurbaşkanlığımızın elinden böyle bir ödül almak hepimizi onurlandırdı. Ben öğrencilerimize başarılar diliyorum. Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Bir belediye ile bir kaymakamlık ne kadar güzel çalışırsa biz de bunu gösteriyoruz. Ben tüm Karahallılar ailesine ve Mevlüt Yolcu beye çok teşekkür ediyorum.

GELECEK SİZLERLE GELECEK

Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir: ‘Geçmişe ait değerlerimizi ne yazık ki kaybettik. Kaybettik ki şu an tekrar değerlerimizi kazanma çabası ve gayreti içerisindeyiz. Bizim bilgiden, bilimden yana eksiğimiz var. Önümüze baktığımız zaman bilgiye ulaşanların gücü ellerinde tuttuklarını görüyoruz. Ve bu gücü de insan, insanlık olmadığında ve kullanıldığında dünyada zulüm olarak, kan ve gözyaşı olarak döndüğünü görüyoruz. Sonuçta yaşananlar belli. Suriye’de yaşananlardan, Afrika’da açlıktan ölenlerden belli. Bu nedenle yüce Türk Milleti’ne düşen görevde bu bilgiye erişip en iyi şekilde geliştirmekle mümkün.’dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu