GündemDünyadan HaberlerEğitim

“KARDEŞLİK BULUŞMALARI”

BENGİ Projesi kapsamında Kosova; Edremit ve Balıkesir genelinde eğitim-öğretim alanında yapılabilecek işbirliği ve proje çalışmalarını görüşmek, planlamak üzere Balıkesir eğitim neferleri Priştine’ye gittiler.

Vali Ersin Yazıcı himayelerinde başlatılan, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız Koordinasyonunda yürütülen BENGİ Projesi kapsamında Kosova; Edremit ve Balıkesir genelinde eğitim-öğretim alanında yapılabilecek işbirliği ve proje çalışmalarını görüşmek, planlamak üzere Priştine Yunus Emre Enstitüsü’nün daveti üzerine Balıkesir’de görev yapan Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, Havran İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Meslek Yüksekokulu Müdürü Aytekin Ulutaş, Edremit, Burhaniye ve İvrindi ilçelerinden eğitim yöneticilerinden oluşan grup 23 Temmuz-26 Temmuz 2018 tarihleri arasında Kosova, Arnavutluk ve Makedonya’ya eğitim ziyaretinde bulundu.

PROJELER KONUŞULDU

Priştine Yunus Emre Entitüsü’nde karşılanan ve Yunus Emre Enstitüsünce misafir edilen Balıkesirli eğitim yöneticileri ve öğretmenler; Kosova, Arnavutluk ve Makedonya’nın Osmanlı ve Türk izlerini taşıyan önemli merkezlerini ziyaret ettiler. Ziyaret ettikleri yerlerde Osmanlı Türk izlerini görmek ve camilerde ezan sesi duymak, Avrupa’nın göbeğine sıkışmış soydaşlarımızla Türkçe konuşmak eğitim yöneticisi ve öğretmenleri önümüzdeki dönemlerde yapılacak işbirlikleri ve projeler konusunda heyecanlandırdı.

Balıkesirli eğitimciler Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ile Prizren Başkonsolosu Eylem Altunya ziyaretlerinde eğitim-öğretim alanında yapılabilecek işbirlikleri ve projelerle ilgili sohbet ederek değerlendirmelerde bulundu. Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Sayın Rasim Demiri de eğitim yöneticileri ve öğretmenleri akşam yemeğinde misafir ederek yapılması planlanan eğitim öğretim projeleri ile ilgili sohbet etti, eğitimcileri Kosova’da misafir etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu