GündemDünyadan HaberlerGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

KARESİ BEDESTEN’DE RAMAZAN RUHU

Balıkesir’de Ramazan geceleri dolu dolu geçiyor. Karesi bedesten alanında düzenlenen gösteriler Ramazanın ruhuna uygun bir şekilde vatandaşlara gösteriler ve yapılan sunumlarla aktarılıyor.

Balıkesir’de iftar programları ilkkez bu kadar durgun olarak adlandırılırken ilçelerde kırsal bölgelerde iftar programlarının yoğun olduğu gözleniyor. Merkezde Altıeylül bölgesinde Ramazan geceleri Atatürk parkında da açılan stantlardaki esnafların çeşitli ürünleri satışları ile sürüyor ancak burada yapılan etkinlik ve esnaf hareketliliği istenilen seviyede değil.

Kalabalığın boş bir kalabalık olduğunu ifade eden esnaflar çoğunlukta. Balıkesir merkez Karesi bölgesinde ise daha nezih bir görüntü göze çarpıyor.Çınar altı her zamanki gibi kalabalık grupları ağırlarken teravih için Zağnospaşa camiine gelen vatandaşlarda eskiye oranla az.

Bunun nedenininse geçtiğimiz yıl restorasyonda olan caminin yanına kurulan çadırın kaldırılmış olması ancak o çadırın yerine beton dökülmüş olması olarak düşünülüyor.Burada eskiden toprak zemin olduğu için kalabalık bir cemaati ağırlayan paşa bu sene daha sakin bir ramazan geçiriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu