EğitimGündemİlçe HaberleriTeknoloji

KARESİ GELECEĞİNİ KODLUYOR

Karesi Kaymakamlığı, Karesi Belediyesi ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen, ‘Kod 10.0 Karesi Kodluyor’ projesi kapsamında, 7 robotik ve kodlama atölyesinin açılışı gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Rahmi Kula Anadolu Lisesi, İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi, Şehit Turgut Solak Fen Lisesi, Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi, Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi, Şehit Profesör Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi ve Karesi Kent Konseyi binasında kodlama çalışmaları yapılması için laboratuvarlar açıldı. Vali Ersin Yazıcı , “Karesi Belediyesi’ne özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bu konuda yaptıkları takdire şayan. Türkiye’nin yarınlara uzanan yolunu hep birlikte yürüyeceğiz. Daha güzel bir ülkeyi gelecek nesillere teslim etmeniz için size başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DEN ÖDÜL ALAN TEK ŞEHİR

Düzenlenen törende bir konuşma yapan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, proje ortaklarına, öğretmen ve öğrenciler ile okulun kurucusu Kula ailesine teşekkür ederek, “Bengi Projesi’ni hayata geçirirken şöyle bir cümle eklemiştik. Balıkesir’de milli ve manevi değerlerine bağlı, kendisi ve çevresiyle barışık, teknolojiyi en üst düzeyde kullanan nesiller yetiştirmek diye ekledik. Google tarafından düzenlenen kodlama projesi ile dünyada 25 proje ödül almaya hak kazandı. Balıkesir, Türkiye’den ödül alan tek şehir oldu. Matematik Cepte Projemizi tanıtmak üzere Milli Eğitim Bakanımız ile beraber olduk. Yaklaşık 2 saate yakın bakanımıza projemizi anlattık. Bu güzelliklerin inşallah devam edeceğine inanıyorum. Hedefimiz Türkiye ile değil, dünya ile yarışmak.” şeklinde konuştu. Törene Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, öğretmenler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu