GündemDünyadan HaberlerEğitimİlçe Haberleri

“Karesi Kültür ve Sanat Günleri” Başladı

26 Kasım tarihine kadar bir dizi etkinliklerle devam edecek olan “Karesi Kültür ve Sanat Günleri” dün Belediye binası önünde, Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın konuşması, Karesi Gösteri Topluluğu’nun Halk Oyunları gösterisi, BALDAK tarafından hazırlanan “Balıkesir’den görünümler” adlı fotoğraf Sergisinin açılması ile başladı. Etkinlikte vatandaşlara Aşure ikram edildiKaresi Kent Konseyi’nin sivil toplum örgütleri ile birlikte hazırladığı, Karesi Kültür ve Sanat Günleri başladı.  26 Kasım tarihine kadar devam edecek etkinliklerde, Kent Konseyi, her gün bir sivil toplum örgütü ile birlikte bir etkinlik gerçekleştirilecek.

 

Balıkesir’de sanat, şiir, kitap, resim konuşulacak

Etkinlikte konuşan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, katılımcılara teşekkür ederek, programdan sonra güzel ve bereketli bir yıl geçsin diye aşure hayrı yapılacağını söyledi.

Karesi Belediyesi’nin, kişilikli, kimlikli şehir olması için 2014 Mart ayından itibaren yaptıkları etkinliklerle Balıkesir’in değerlerini ortaya koymayı, bunların görülebilir halin gelmesini hedeflediklerini dile getiren Yılmaz, “Sanatçılara değer vermeyi, öğrencilere tiyatro keyfini tattırmayı, tiyatro  oynamalarını, isteyen insanların bu duyguları yaşamasını istedik” dedi.

Yılmaz, devamla “Jazz dinlemek isteyen insanlara, Jazzı performans olarak sunan arkadaşlarla buluşturmak hepsi bizim görevimizdi” diye konuştu.

20 gün dolu dolu geçecek

 

26 Kasıma kadar sürecek “Karesi Kültür ve Sanat Günleri” etkinliklerinde Balıkesir’de sanat, şiir, kitap, resimin konuşulacağını anlatan Yılmaz, “Kulüplerimizin farklı etkinlikleri olacak. Bu gün Dağcılık kulübümüzün yapmış olduğu etkinlikleri gösteren farklı resim sergisi açacağız. Avlu Projesinin içinde yer alan Sergi salonumuzda da farklı etkinlikler gerçekleşecek. Ekim ayı etkinliklerle geçecek, 1 yıl boyunca yapılan performansların sunumları gösterileri hepimize hayırlı olsun. Karesi’nin ismini, kısa bir süre içerisinde 80 milyonluk sadece Türkiye’ye değil uluslararası arenada da duyurma şerefine nail olduk. Bu hepimizin övgüyü hak ettiğimiz bir nokta. Ben tüm Karesili hemşehrilerime teşekkür ediyor festivalin hepimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Karesi Gösteri Topluluğu’nun Halk Oyunları gösterisi gerçekleşti. BALDAK tarafından hazırlanan “Balıkesir’den görünümler” adlı fotoğraf Sergisi törenle açıldı. Etkinlikte vatandaşlara Aşure ikram edildi. Etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte Organ Bağışı standı açıldı.Cengiz Güner

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu