GündemSpor

Karesi Parkeye İniyor

Normal sezonu lider tamamlayıp, Play-Off eşleşmesinde İnegöl Belediye’yi saf dışı bırakan Karesi Basketbol , yarın 6 takımdan oluşan Final Grubu ilk maçında Artvin Belediye ile karşılaşacak.  Kurtdereli’de oynanacak maçın başlama saati 16.00.

 

 

 

Sezon başında hedefini şampiyonluk olarak açıklayan ve adını Türkiye Basketbol 1. Ligi’ne yazdırma amacıyla hedefine ilerleyen Karesi Basketbol Takımı, önce normal sezonda grubu lider bitirerek Play-Off oynamaya hak kazanmıştı. Ardından, lider olmanın avantajıyla diğer grubun altıncısı İnegöl Belediye ile eşleşen ve rakibini her iki maçta da dize getirerek Final grubuna adını yazdıran Karesi Basketbol’da şimdi hedef Artvin Belediye Basket Takımı’nı yenerek lige iyi bir başlangıç yapmak.

 

FİNAL GRUBU SONRASI NE OLACAK

Erkekler Basketbol 2.Lig’i, sezon içerisinde A ve B olmak üzere iki grubun mücadelesine sahne oldu. Toplam  20 takımın yer aldığı ve 10’ar takımdan oluşan bu gruplarda ilk 6 sırayı alan takımlar, karşı grupta yer alan diğer rakipleriyle eşleşerek 12 takım arasında Play-Off maçları oynanmıştı. Karesi Basket eşleştiği İnegöl Belediye Basket’i eleyerek adını bu final grubuna yazdıran takımlar arasında yer aldı. Antalyaspor, Orman Gençlik, Tofaş Gelişim, Mersin B.B ve Artvin Belediye Basket final grubunda yer alan diğer takımlar oldu. Bu altı takım, deplasmanlı lig usulü yine kendi aralarında maçlar oynayacak ve bu lig sonunda ilk iki sırayı alan takım önümüzdeki yıl Türkiye Basketbol 1.Lig’inde oynamaya hak kazanacak. Final Grubunu birinci tamamlayan ekip ise Basketbol 2.Lig şampiyonu olarak kupasını alacak.

 

 

İsmail Koca

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu