GündemDünyadan HaberlerEğitimİlçe Haberleri

Karesi sokaklarının sahipleri geri döndü

Karesi sokaklarında geleneksel çocuk oyunlarının oynanması ve bu değerlerin yaşatılması amacıyla Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından, “Karesi Sokaklarının Sahibi Geri Dönüyor” sloganıyla düzenlenen etkinlik Karesi Park’ta gerçekleştirildi.

Karesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Karesi sokaklarının gerçek sahipleri çocuklarla birlikte cıvıl cıvıl bir etkinliğe imza attı. Yakan top, dokuz kiremit, seksek gibi geleneksel çocuk oyunlarının oynanması ve bu değerlerin yaşatılması amacıyla, “Karesi Sokaklarının Sahibi Geri Dönüyor” sloganıyla düzenlenen geleneksel çocuk oyunları şenliği 1. Sakarya Mahallesi’nde bulunan Karesi Park’ta gerçekleştirildi.

SANALDAN UZAK,

SOKAĞA YAKIN

Oldukça renkli görüntülere sahne olan etkinlikte Gençlik Meclisi’nden abla ve abileriyle yıllardır bu topraklarda oynanan yakan top, seksek, dokuz kiremit gibi geleneksel oyunları oynayan çocuklar, devam edecek olan etkinlikler için arkadaşlarına “Sanaldan uzak, sokağa yakın” diyerek davet çağrısında bulundu. Sokakların kendilerine ait olduğunu ve Karesi’de yaşamaktan çok mutlu olduklarını ifade eden çocuklar, etkinlikte gönüllerince eğlendi. Çocuklar, oynadıkları oyunların ardından kendilerine Karesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mine Çökel ve ekibi tarafından ikram edilen dondurmaların tadına baktı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu