Spor

KARESİ’DE HEDEF SON 8 E KALMAK

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Erkekler Basketbol Ligi Federasyon Kupası maçlarında, 18 takım mücadele ediyor. Gruplarda ilk iki takım ve üç grubun üçüncülerinden en iyisi olan iki ekip final grubuna kalacak.

 

Grupta son maçı kalan Karesispor’un, oynadığı 4 maçta 2 galibiyet, 2 yenilgisi var. Karesispor’un son 8 takım arasında final grubuna kalması için son maçını da kazanması gerekiyor.

 

Antalya Atatürk, Kepez Turgut Özel ve Antalya Spor Salonu’nda yapılan müsabakalarda 3 grupta toplam 18 takım mücadele ediyor. Turnuvada A Grubu’nda Akhisar Belediyespor, Ankara DSİ, Bakırköy Basket, Halk Enerji TED Ankara Kolejliler, Karesi Spor ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent, B Grubu’nda Bahçeşehir Koleji, Bandırma Kırmızı, Düzce Belediyespor, Petkimspor, Selçuklu Belediyespor ve Türk Telekom’un yer aldığını belirten Tokatlı, C Grubu’nda ise Afyon Belediyespor, Antalyaspor, Bursaspor Durmazlar, İstanbulspor Beylikdüzü, OGM Orman Gençlik ve Yalova Group Belediyespor mücadele ediyor. Eleme müsabakaları sonucunda her üç grupta ilk iki sırayı alan 6 takımın yanı sıra A-B-C gruplarının en iyi üçüncüleri olan iki takım da finale kalacak. Finale kalan bu 8 takımın mücadelesinden rakiplerini geçen şampiyon olacak

 

 

Karesispor iyi başladı, hedef final grubu

 

2017-2018 Sezonu’na, Federasyon Kupası Eleme Grubu maçları ile başlayan Karesispor, Akhisar Belediyespor ile oynadığı 3’üncü maçını 70-53 kaybederek gruptan çıkma şansını zora soktu.

İlk maçında Bakırköy Basket karşısında 75-84 galip gelen Karesispor, ikinci maçında ise Ankara DSİ ile karşılaşmış ve 62-80 mağlup olmuştu.

Dünkü maçta Samsun BB Anakent’le karşılaşan Balıkesir temsilcisi bu maçı 84 – 73 kazanarak son 8 için iddiasını sürdürmeyi başardı.

Antalya’da düzenlenen Federasyon Kupası’nda Akhisar Belediyespor karşısına çıkan ve maça iyi başlayan Karesispor, Lawal ile pota altından etkili olarak skoru 17-8’e getirirken; Akhisar Belediyespor ise Cenk ve Holmes ile sayılar üreterek 11-12’lik seri yakaladı ve ilk periyot 19-18 Akhisar üstünlüğü ile geçildi. İkinci periyoda 6-0’lık seri ile başlayan Akhisar, skoru 25-18’e yükseltirken hücumda etkisiz kalan Karesispor sayı bulmakta zorlanınca Akhisar Belediyespor devreye 32-24 önde girdi.

3.periyotta toparlanmaya çalışan Karesi hücumda bir türlü istediği sayıları bulamayarak Akhisar Belediyespor’un farkı açmasına engel olamadı ve Akhisar Belediyespor final periyoduna 51-36 önde girdi. Son periyota Lawal ve Şahin’den bulduğu sayılarıyla başlayan Karesi, skoru 51-40 ‘a getirse de Akhisar Belediyespor Tyrone Nash ile bulduğu sayılarla farkın kapanmasına izin vermedi ve maçtan 70-53 galip ayrıldı.

Karesispor’da Gani Lawal 18 sayı 8 ribaund, Kerem Gülmez ve Hazer Avcı 7’şer sayı ile oynarken; Akhisar Belediyespor’da Tyrone Nash 15 sayı, Reginald Holmes 15 sayı 8 ribaund, Cenk Şekercioğlu ise 14 sayı 12 ribaund ile double double yaptı.

Karesispor yarın Halk Enerji Ted Ankara maçıyla grup maçlarını tamamlayacak. Balıkesir temsilcisinin gruptan çıkması için rakibini mutlaka yenmesi gerekiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu