GündemSpor

KARESİSPOR SAMSUN BŞB ANAKENT KARŞISINA ÇIKIYOR

Ölümünün 79.Yıldönümünde Kurtdereli Mehmet Pehlivan rahmetle anıldı.

Ölümünün 79.yıldönümünde Kurtdereli Mehmet Pehlivan, Kurtdere Mahallesinde bulunan kabri başında dualarla anıldı. Dünya Şampiyonu Pehlivan olan Kurtdereli Mehmet, 1864 yılında, şimdi Bulgaristan sınırları içinde bulunan ve Türklerin yoğun olarak yaşadığı Deliorman bölgesindeki Tırnova vilayetinin Selvi kasabasına bağlı Bukriva (Çobanköy) köyünde doğdu. Ailesi, “93 Harbi” diye bilinen 1876–1878 Osmanlı-Rus Harbi sıralarında Türkiye’ye göçerek, Balıkesir’in Kurtdere Köyü’ne yerleşti. Yaşamına baştan başa mücadele ve şampiyonluk sığdıran Cihan Pehlivanı Balıkesir’de vefat etti. “Güreşirken bütün Türk milletini arkamda hisseder ve onun şerefini korumak için herşeyi yapardım. Ve sanki bütün Türk milletinin kuvvetinin arkamdan dayandığını hissederdim” sözüne binaen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk sporu için bir direktif niteliğinde olan   “Bu değerli sözünü Türk sporcularına bir meslek düsturu olarak kaydediyorum’’ diyerek Cihan Pehlivanımızdan sözlerinden ve yaptıklarından memnuniyetini dile getirildi.
“Son yenilmez Osmanlı Pehlivanı” olarak adını tarihe altın harflerle yazdıran Kurtdereli Mehmet Pehlivan için düzenlenen anma programına Gençlik Hizm

etleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, güreşçiler, Kurtdere Mahallesi Muhtarı ve sakinleri iştirak etti. Mevlid-i Şerif okunmasının ardından lokma hayrı yapıldı. Cihan pehlivanı ölümünün yıldönümünde kabri başında rahmetle yadedildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu