SporGündem

Karesispor’dan Milli Takıma

KARESİSPOR’DAN MİLLİ TAKIMA

 

Türkiye Tenis Federasyonu tarafından Adana Tenis Dağcılık ve Su Sporları Kulübü’nde 90 sporcunun katılımı ile düzenlenen 12 Yaş Milli Takım Belirleme Turnuvası’nda Karesi Sporlu İzem Elif Ölçer en iyi 3 sporcu arasında yer alarak Balıkesir’i Milli Takımlar düzeyinde temsil etme hakkı kazanarak Balıkesir’in gururu oldu.

 

Turnuvayla hakkında bilgi veren Karesispor Tenis Antrenörü Alperen Sayhan, “Turnuvaya 2 bayan sporcu ve seri başı olarak katıldık, bir sporcumuzu milli takıma göndermenin sevincini yaşarken, diğer taraftan yarı finalde gösterdiği performans ile milli takıma çok yaklaşan ve turnuvayı 4. sırada tamamlayan sporcumuz Asya Başaran’ın üzüntüsünü yaşamaktayız. Diğer yandan kendi yaş kategorisinin üzerinde ki bir yarışmaya katılıp adını ilk 16’ya yazdıran Furkan Karabulut da Milli Takıma göz kırpmakta. Biz antrenörleri olarak tüm sporcularımız ile gururlanıyoruz. Bu önemli başarılar hem kulübümüzü hem de şehrimizi tenis adına farklı bir noktaya taşımıştır. Bu başarıları kalıcı ve sürekli hale getirmek için daha çok çalışmamız gerektiğinin de farkındayız” dedi.

 

Karesispor’dan milli takıma giden ilk sporcu ünvanını da elinde bulunduran İzem Elif Ölçer spordaki başarısı kadar okulda da başarılı bir öğrenci.Ölçer iyi bir sporcu olabilmenin yolunun disiplinli çalışmadan geçtiğini vurgularken “ Öncelikle bu konuda beni sonsuz destekleyen,ailem ve öğretmenlerime çok teşekkür ederim. Tabi ki sporcusu oludum Karesispor yöneticileride de ayrıca teşekkür etmek isterim. Benim başarım için bana çok destek oldular. Karesispor sporcusu olmak bana ayrı gurur veriyor. Bu ayın sonunda İstanbul’da yapılacak gurup eleme maçlarında da başarılı olduktan sonra İngiltere’de yapılacak olan Avrupa şampiyonasına gitmek şimdiki en büyük hedefim. Bundan sonraki hedefimde ileride büyükler milli takımında yer alabilmek”dedi.

 

Milli Sporcumuz İzem Elif Ölçer, Şubat ayında İngiltere’de düzenlenecek olan final maçlarına katılabilmek için, 25 – 27 Ocak tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan Avrupa Tenis Birliği Kış Kupası Grup Elemeleri maçlarında aralarında Hollanda, Bulgaristan, Sırbistan, Gürcistan gibi güçlü ülkelerin sporcuları ile mücadele ederek, final vizesi almaya çalışacak.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu