GündemKöşe YazılarıSiyaset

Kasım’da seçim sinyalleri

Halk arasında sürekli konuşuluyordu 24 Haziran seçimleri öncesinde. Yerel seçimlerin Kasım ayına çekileceği dolaşıyordu dillerde. Öylede olacak gibi. Tarım Bakanı Fakıbaba geçtiğimiz gün bunun sinyalini verdi.

Bir televizyon programında konuşan Fakıbaba, “Bu konuda haberler çıkıyor, Kasım ayına alınacak diye. Ben bilmiyorum ama ben eski bir belediyeci olarak böyle bir şeyin doğru olacağına inanıyorum. Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart… Bu 5 ay sizin için önemli bir zamanı iyi değerlendirme anıdır. Hem tebrikleri kabul ediyorsunuz, belediyeciliği öğrenmeye çalışıyorsunuz ve o yılı boşa harcamamış oluyorsunuz. Bu bağlamda Kasım ayı olursa bütün belediye başkanlarının 1 yıl daha kazanacağını öngörüyorum” diye konuştu.

Bu sözlerden sonra haber siteleri bu haberle çalkalandı. ‘Kasım’da erken seçim var’ haberleri dolaşmaya başladı. Hükümetin önemli isimlerinden biri Fakıbaba. Öyle boşta konuşmaz. Dedikleri yaptıkları hep olacakların sinyalini vermiştir.

Peki yerel seçimler öne alınacaktı neden genel Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri ile birlikte yapılmadı. Vatandaşlar bunu da soruyor birbirlerine. Türkiye’de seçim ekonomisi denilen bir şey var. Siyasi partilere yardımlardan tutun, harcanan seçim çalışması ücretlerine kadar önemli bir ekonomi. Türkiye evet zengin bir ülke, belki parası yok ama toprağıyla, değerleriyle zengin ülkelerin başında geliyor. Yine de vatandaş soruyor tabi. Maden erkene alınacak neden hepsi bir arada yapılmadı. Bu kadar masrafa gerek var mıydı? Haklılar. Büyük paralar harcanıyor seçim dönemlerinde.

Seçim dönemleri biz basın dünyasının da para kazandığı dönemlerdir. Eskiden öyleydi, şimdi patronlar pek memnun değil tabi. Birde bizlerin hatırlandığı dönemlerdir. Seçim döneleri dışında kapınızı çalmayan siyasetçiler, adaylar, randevu almak için danışmanlarını aratır durur. Bu başka bir konu tabi.

Yani işin doğrusu Türkiye 5 ay sonra yeni bir seçime daha gidebilir. Parti merkezleri şimdiden hareketlenmeye başladı. Herkes belediye başkanlığı adaylığı için kulisler yürütüyor. Zaten yürütülüyordu ama daha da hızlandı. Ne diyelim. ‘Hayırlı’ olsun..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu