GündemKöşe YazılarıSemra AMAN AKYÜREK

KASIM’IN SON HAFTASI ADAY ADAYLARI MÜLAKAT’A

Belediye Başkan Adaylarının belirlenme sürecinde 81 ilden iletilen raporlar tek tek incelendi, elendi. Erdoğan’ın Balıkesir ziyaretlerini hatırlayalım. İşte bu noktada Balıkesir ziyareti sırasında Erdoğan’ın Balıkesir’e dair aldığı notlar, Başkan adayının belirlenmesinde etkin bir rol aldı diyebiliriz.

Belediye başkan adaylarının belirlenmesi, seçim kampanya ve stratejisinin belirlenmesi önem taşıyor ve bu minvalde alınan karalar yakın zamanda açıklanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, Genel Sekreter Fatih Şahin ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik yoğun bir çalışmanın içinde. Öncelikle devam edecek olan belediye başkanlarının açıklanması bekleniyor. Ardından Muhalefet partilerinde olan belediye başkan adayları diğerlerinden önce ilan edilecek. 18 Kasım Pazar günü ise tüm illerde temayül yoklaması var. Kasım ayının son haftasında ise Genel Merkez’de komisyonlar kurulup aday adaylarıyla mülakat vakti.

AKIN VE İL OK HANGİ KAPIDAN ÇIKACAKLAR? AYRI MI AYNI MI?

Balıkesir’de özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun adının geçmesi AK Parti cephesinden bazı önemli isimler tarafından “sürpriz olabilir” uyarısının ihmal edilmediği cümleleri içeriyor. Bu arada Balıkesir’de muhalefet cephesinde de “aynı kapıda bekleriz arka kapıda ayrılırız” diplomasisi yürütülüyor. İyi Parti ve CHP arasındaki bu diplomaside Saadet Partisi ’de yer alıyor. İttifakta beklenen kapıda son çıkış nasıl belirlenecek bunuda belediye başkan adayının profili belirleyecek. Peki bu profildeki isimler Balıkesir’de kim? İyi Parti’de İsmail Ok, CHP’de Ahmet Akın kapıdan son çıkışın nasıl sağlanacağına işaret edecek isimler.
İYİ Parti’nin aday çıkardığı yerde CHP seçmenine sempatik gelecek isim sizce kim? CHP ‘nin aday çıkardığı yerde İYİ Parti seçmenine sempatik gelen isim? İşte formül bu kadar net.Sıra sizin yorumlarınızda…
CHP ile İYİ Parti’nin 6-8 ilde ittifak kurabileceği söyleniyor.Bu iller arasında Balıkesir olsun mu olmasın mı süreci işliyor…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu