Gündem

KAYABAY “YURTTA SULH, CİHANDA SULH”

Balıkesir Baro Başkanı Av.Erol Kayabay ABD’nin Türkiye adalet ve içişleri bakanlarına uyguladıkları politikayı kınadı.

 

Balıkesir Baro Başkanı AV. Erol Kayabay yaptığı açıklamada: “Cumhuriyet dönemi boyunca, temel ilkesi “yurtta sulh, cihanda sulh” olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti bağımsızlığından asla ödün vermeyen bir ülkedir.”

“HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ TANIMAYIZ, ÜSTÜNLERİN HUKUKUNU DAYATIRIZ”

Erol KAYABAY “Uluslararası diplomasinin tüm kurallarına uyularak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş anlaşması denilen Lozan antlaşmasını imzalayan ülkemize, o zamandan bu zamana barışçıl devlet kimliği nedeniyle ülkemizin varlığını tehdit etme cüretini hiçbir ülke göstermemiştir. Balıkesir Barosu olarak, ABD tarafından adalet ve içişleri bakanlarına karşı ve aslında Türkiye Cumhuriyetini hizaya getirme maksadıyla yaptığı açıklamaları ve işlemleri kabul etmiyor, şiddetle kınıyoruz. Söz konusu davranış, “hukukun üstünlüğünü tanımayız, üstünlerin hukukunu dayatırız” yaklaşımıdır.

Ancak şu bilenmelidir ki; gerçekte “üstün” olan, hukuktan ve adaletten ayrılmayan, kaba kuvvete başvurmayandır. Bilinmelidir ki saldırı hangi biçimde ve nereden gelirse gelsin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sağduyusu ve devletinin yetkin iradesiyle bu saldırıları püskürtecek güç ve kararlılığa sahiptir. Balıkesir Barosu olarak her konuda olduğu gibi, bu konuda da hukukun üstünlüğünü, yargının bağımsızlığını, demokratik hukuk devletini savunmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz”dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu