GündemEğitimEkonomi

KENDİ İŞİNİZİN PATRONU OLUN!

İbrahim Bodur Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Demir, yeni eğitim sisteminin ardından liseye yerleşemeyen öğrenciler için çağrıda bulundu. Avrupa’da mesleki eğitime verilen değerin Türkiye’de de verilmesini isteyen Demir, ‘’Gençler bizim okulumuza gelerek hem meslek sahibi olsunlar hem de ilerde kendi işlerinin patronu olsunlar’’ dedi.

İşsizlik rakamları açıklandığında büyük oranda gençlerin işsizlik ile boğuştuğunu söyleyen İbrahim bodur Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Demir, sanayicilerin ara eleman , çırak ve usta bulmakta zorluk çektiklerini belirtti. Gençlerin masa başı ve rahat çalışabilecekleri işler aramaları nedeniyle ara eleman ihtiyacının arttığını belirten Demir, ailelere de çağrıda bulundu.

‘’GENÇLER UMUTSUZLUĞA KAPILMASIN’’

Liselere geçiş sınavının ardından istedikleri liseye yerleşemeyen öğrencilere seslenen Müdür Demir, ‘’Tercih döneminin ardından istedikleri liseye yerleşemeyen öğrencilerimiz asla umutsuzluğa düşmesin. Ülkemizde özellikle aileler ve toplum baskısı yüzünden masa başı, doktorluk, öğretmenlik gibi kabul görmüş meslekler ön plana çıkarılıyor fakat bu mesleklerin eğitimini alan ve atanamayan yüz binlerce öğretmen adayı var. Öbür tarafta sanayici eleman bulmakta zorluk çekiyor. Öyle yüksek maaşlarla eleman arıyorlar ki. Ama gençler hiç bu açıdan düşünmüyor. Mesleğini severek işini yapanlar her zaman başarırlar. Bizim okulumuza gelen ve mesleki eğitimini alan bir öğrenci iş yerine de giderek daha öğrenciyken asgari ücretle işine başlıyor’’ ifadelerini kullandı.

‘’KENDİ İŞİNİ KURMA FIRSATI VAR’’

İbrahim Bodur Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nde okumanın pek çok avantajı olduğunu belirten Demir; ‘’Bizim okulumuz eğitim merkezinin ötesinde gençleri hayata hazırlıyor. Kendi paralarını kazanma fırsatı veriyor. Ayrıca aldıkları ustalık belgeleriyle birlikte ileride kendi iş yerlerini açabiliyorlar. Ve iş yerlerini açtıklarında devlet desteğinden faydalanıyorlar. Bu imkanlar göz ardı edilmemeli’’ şeklinde konuştu.

‘’ÇOCUĞUNUZUN GELECEĞİNİ DOĞRU ŞEKİLLENDİRİN’’

Çocuğunun sanayi ortamına girmesini istemeyen ailelerin akademik eğitim konusunda direttiğini söyleyen Müdür Demir; ‘’Çocuklar gelmek istese bile bazen aile faktörüne takılıyoruz. Özellikle anneler çocuğunu sanayi ortamına sokmak istemiyorlar. Masa başında rahat çalışabileceği bir yerde olmasını istiyorlar. Ama hayat öyle değil. Gençler üzerinin kirlenmesini istemiyor. Ama çalışıp emek harcamadan hiçbir meslekte başarı gelmez’’ dedi.

‘’ÖĞRENCİLERİMİZ AHİLİK AHLAKINI BENİMSİYOR’’

Ahilik Haftasının da kutlandığı şu günlerde ahilik konusunda da önemli açıklamalarda bulunan İbrahim Bodur Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Demir, ‘’Ülkemizin gerçeklerinden birisi de iş ahlakı. Meslek ahlakı konusunda bizim toplum olarak sıkıntılarımız var. Biz öğrencilerimizi bu yönde de eğitmeye çalışıyoruz. Bizim malum Selçuklular, Osmanlı dönemine dayanan bir ‘Ahilik’ kültürümüz vardır. Esnaf teşkilatımızın çok güzel ilkeleri vardır. Öğrencilerimiz teorik eğitime geldiklerinde bu ilkeleri de kafalarına, kalplerine yerleştirmeye çalışıyoruz. Bu çok önemli. En azından teorik eğitimler kadar bu eğitimler çocuklara verilmeli’’ dedi.

AHİLİK HAFTASINDA BELGE TESLİM TÖRENİ YAPILDI

Ahilik haftasında ustalık, kalfalık ve çıraklık ödülleri, İbrahim Bodur Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi. Yapılan törende konuşan Müdür Ramazan Demir, ‘’Ahilik, eğitim sisteminde temelli ilke olarak; Ahilinin yoksullara, düşkünlere yardım etmek için eli, misafirler ya da onlardan bir şey istemeye gelenler için kapısı, yoksullara, düşkünlere ve konuklara yemek yedirmek ve açları doyurmak için sofrası açıktır. Müslüman Türk toplumunun karakteristik bir özelliği olmuş ve topluma alın teri ile geçinme, başı dik bir şekilde kendine güvenli ve minnetsiz yaşama yeteneği kazandırmıştır. Bu bağlamda bizlere düşen görev, ahilik kültürüne ve geleneğine sahip çıkmak ve bu kültürü yaşatmaktır. Ahilik, yalnızca Türk insanının değil, bütün dünya toplumlarının örnek alması gereken bir insanlık ve ahlak sistemidir. Bu sistemin günümüzde de bütün esnafımızın ve hatta toplumumuzun gönlünde yer almasını ve yaşam tarzı haline gelmesini temenni ederim’’ ifadelerini kullandı. Nihan Merve Yılmaz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu