GündemSiyasetTürkiye Gündemi

KILIÇDAROĞLU’NUN KAŞIKÇI AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı ile ilgili olarak Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını gerektiğini belirterek, ”Olay tüm ayrıntılarıyla ele alınmalı, kapatmak istiyorlar” dedi.

CHP, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ortadan kaybolması ve bu süreç içinde yürütmenin eksikliklerinin belirlenmesi amacıyla Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını istedi. CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç ve Özgür Özel imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, Washington Post yazarı, Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın, 2 Ekim’de, girdiği Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğundan bir daha çıkmadığı anımsatıldı. Edinilen bilgiye göre Kaşıkçı’nın başkonsolosluk içinde vahşi bir cinayete kurban gittiğine ilişkin bilgi ve bulguların, dünya gündeminin üst sıralarında yer aldığına işaret edilen gerekçede, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi’nin ve Suudi Arabistan yönetiminin olaydan sonra takındığı gayriciddi tavırların düşündürücü olduğu belirtildi.

Gerekçede, uluslararası hukuk, basın özgürlüğü, Türkiye’nin son yıllarda izlediği dış politika ve Türkiye’nin itibarı gibi parametreleri merkeze alarak düşünüldüğünde, bu olayın TBMM tarafından derhal ciddiyetle ele alınması gerektiği vurgulandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu