GündemEkonomi

‘‘KİRA ARTIŞLARI ESNAFI ZORLUYOR’’

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın okul, hastane kantinleri gibi yerel yönetimlere ve kamuya ait işyerlerindeki kira artışlarından belini doğrultamadığını belirtti.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yerel yönetimlere, vakıflara ya da devlete ait iş yerlerinde faaliyet gösteren esnafımız kira artışlarından bıktı. Son zamanlarda, yeni yıla da girerken güncellenen sözleşmelerle yüzde 500’ e kadar çıkan kira artışları söz konusu. Bu zamlar esnafın belini bükerken enflasyonu da artırıyor” dedi.

“KİRALAR ARTTIKÇA ENFLASYON DA ARTAR”

Kira artışlarının enflasyonu da artırdığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Okul, hastane gibi kurumların kantinleri ile yerel yönetimlerin, vakıf ve devlete ait iş yerlerinin kiraları son dönemde yüzde 500’e kadar çıkan düzeyde arttı. Bazıları yüzde 50 artırırken birçoğu kira artışlarında yüzde 100’ün üzerine çıktı. Yeni yıla girerken güncellenen kira sözleşmelerinde bu artışlar esnafı daha fazla zora sokuyor. Bu aynı zamanda enflasyonu da tetikliyor. Dolayısıyla enflasyondaki artış ile topyekûn mücadele ederken bu kira artışlarının kimseye faydası olmaz. Çünkü esnaf kirasını ödeyemeyince dükkânını kapatmamak için sattıklarına zam koymak zorunda kalır. Bu da doğrudan vatandaşa yansıyarak enflasyonun artmasına neden olur. Esnafın zaten kendisini zorlayan birçok girdisi varken, tüm kazandığını kiraya vererek sadece kira için mi çalışacak? Kira artışlarında enflasyon oranları dikkate alınmalı” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu