GündemEkonomiSiyaset

KIRCI: KOBİ’LER İSTİHDAM VE BÜYÜMENİN MOTORUDUR

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı KOSGEB İl Müdürü Deniz Timurçin’i ziyaret ederek çalışmalar konusunda bilgi aldı.

KDV REFORMU İLE EKONOMİK CANLILIK DAHA DA ARTACAK

KOSGEB’in girişimcilerin destekler ve teşviklere ulaşabilmeleri noktasında başvuracağı ilk adreslerden biri olduğunun altını çizen AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı “İstihdam ve büyümenin motoru KOBİ’lerdir. Bu yüzden daha fazla girişimcimizin desteklerden faydalanması için KOBİ’ler için tespit edilen 40 milyon liralık üst sınırı 125 milyon liraya çıkarıyoruz. İşe alımlarda işverene vergi ve prim desteği sağlıyoruz. AR-GE ve yenilikçilik tasarım faaliyetlerine yönelik makine alımlarında KDV muafiyeti getiriyoruz. KOBİ’lere verilen Nefes Kredisi’ni bu yıl yüzde 50 artışla 7,5 milyar liraya çıkarıyoruz, 6 ay geri ödemesiz 18 ay vade imkanı tanıyoruz.” dedi.

HURDA İNDİRİMİ GELDİ, İKİNCİ EL ARAÇTA KDV SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Ardından Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Rıza Tekin ve Başkan Vekilleri Mithat Pınar ve Serdar Kese’yi ziyaret etti. Başkan ve yönetimine çalışmalarında başarılar dileyen Kırcı, şunları söyledi. “2018 yılına yatırım ortamını iyileştirmeye dönük bir dizi reformla başladık. Hemen tüm sektörlere yeni bir heyecan getirdik. Bu kapsamda eski araçlarını hurdaya ayırmak ve yerine yeni araçlar almak isteyen esnaflarımızın işini kolaylaştırdık. 16 yaş üstü aracını hurdaya ayıranlara, yeni araç alımlarında 10 bin liraya kadar ÖTV indirimi sağlıyoruz. Yine ticari plakaların değer artış kazancından gelir vergisi kalktı, ikinci el araç satanların vergisi değişti, fiyat düşüşünün yolu açıldı” dedi.

ERDEK’E DOĞALGAZ GETİRİLMESİ ÇALIŞMALARINDAKİ SON DURUMU İNCELEDİ

Cumartesi programına Bandırma Aksa Doğalgaz Bandırma Müdürü Serdar Delibalta’yı ziyaret ederek başlayan Kırcı, Erdek’e doğalgaz getirilmesiyle ilgili çalışmaları inceledi. Son durum hakkında şirket yetkililerinden bilgi alan Kırcı, şunları söyledi. “Hükümetimizin desteği ile çalışmalar hızla devam ediyor. Bir taraftan ilk aşamada bu yıl içerisinde Erdek’e CNG (sıkıştırılmış doğalgaz) yöntemiyle doğalgaz verilirken diğer yandan da Bandırma-Erdek arasındaki ana iletim hattının yapımına devam edilecek. Hemşerilerimizin bir an evvel doğalgazın konfor ve temizliğinden faydalanmasını istiyoruz” dedi.

KAYNAKLARI ÖNCELİKLE GENÇLERİN HİZMETİNDE KULLANIYORUZ

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencilerine ev ziyareti gerçekleştiren Kırcı, gençlerle görüş alışverişinde bulundu. Devletin kaynaklarını öncelikle gençlerin hizmetinde kullandıklarını söyleyen Kırcı, “Bandırma’ya Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi kazandırma noktasında önemli ölçüde yol aldık” dedi.

KÖY HAYIRLARI BİRLİK VE BERABERLİĞİ KUVVETLENDİREN BİR GELENEK

Pazar günü programına Kurtsan Holding’in kurucularından Meral Kurtsan’ı ziyaret ederek başlayan Kırcı, devamında Aksakal’da yapılan ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun da katıldığı köy hayrına katıldı. Köy hayırlarının önemli bir kaynaşma vesilesi olduğunun altını çizen Kırcı, “Birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren bir geleneğimiz.” dedi. Devamında Doğa Mahallesi’nde yapımı tamamlanarak ibadete açılan camiyi ziyaret etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu