GündemSiyaset

KIRCI: TÜRKİYE’NİN HEDEFİ ZULÜM BATAKLIĞINI KURUTMAKTIR

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, ABD- İngiltere ve Fransa’nın Suriye’deki rejime ait askeri noktaları bombalamasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

ESED’İN ZALİM OLDUĞU YENİ Mİ AKLINIZA GELDİ

7 Nisan 2018’de Şam’ın doğu kırsalındaki Duma’da onlarca çocuk, kadın ve erkek rejim tarafından katledilmiştir. Ardından ABD-İngiltere ve Fransa gibi Batılı ülkeler kimyasal silahlarla bağlantılı hedeflere saldırı düzenlediklerini ilan etmişlerdir, diyen Kırcı sözlerine şöyle devam etti. “Suriye’de 8 yıldır önce rejimin zulmüne sessiz kalınmış, ardından bir biri ardına terör örgütleri sahaya sürülmüştür. Önce DEAŞ gibi bir terör örgütü sahneye çıkarılmış, sonrasında onunla mücadele ettiği iddia edilen ve himaye altına alınıp desteklenen PYD gibi bir başka terör örgütü vahşice alan kazanmaya başlamıştır. Terör örgütleri ülkede cirit atarken, insanlar rejim tarafından vahşice katledilirken Esed’i durdurmak için kıllarını kıpırdatmayan Batılı ülkeler Duma’daki olaydan sonra birden vicdanları olduğunu hatırlamışladır. Esed’in zalim olduğu yeni akıllarına gelmiştir” dedi.

KÜRESEL İTİBARINI DÜŞÜNENLER BARIŞ SÜRECİNİ CANLANDIRMALI

Bugün büyük bir insani krizle karşı karşıya bulunan Suriye’nin; ülkelerin birbirleriyle hesaplaşacağı, insani hassasiyetler üzerinden şov yapılacak, insanlık nazarında imaj düzeltilecek bir yer olmadığını belirten Kırcı “Sayısız ikili ve çoklu uluslararası görüşmeye karşın trajedi devam etmektedir. Küresel itibarını kurtarmak isteyenler önce siyasi çözüm ihtiyacını görmeli ve Cenevre’deki barış sürecini canlandırma gayreti içinde olmalıdır. Mültecilerin acil ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olunmalı, PYD gibi terör örgütlerine ilkesel olarak mesafe konulmalıdır. Aksi halde istikrarsızlık bitmeyecek, kriz daha da derinleşecektir” dedi.

TÜRKİYE’NİN HEDEFİ ZULÜM BATAKLIĞINI KURUTMAKTIR

Suriye konusunda birçok ülke çelişki içindeyken Türkiye daima mazlumun yanında yer almış, insani bir tutum takınmış, Suriye’de başlayan ve bölgeye etkisi altına alan olayların sonuçları hakkında uluslararası toplumu uyarmıştır, diyen Kırcı, devamında şunları kaydetti. “Türkiye masum sivillere kucak açarak insanlığın onurunu kurtarmıştır. Gerektiğinde rejimin ve terör örgütlerinin tasallutu altındaki mazlumları kurtarmak için doğrudan inisiyatif almış, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı’nı icra ederek barışın ve istikrarın teminatı, güven veren bir aktör olduğunu ispatlamıştır. Sınırlarını terör örgütlerinden temizlemek ülkemizin ulusal çıkarıdır ve bundan asla taviz verilmeyecektir. Türkiye’nin hedefi gerek rejimden gerekse terör örgütlerinden kaynaklanan zulüm bataklığını kurutmak ve ülkede sürdürülebilir bir düzenin kurulmasını sağlamaktır. Türkiye, bu prensip etrafında kendisiyle işbirliği yapmak isteyen ülkelerle de çalışmaya hazırdır” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu