GündemSiyaset

KIRCI’DAN 23 NİSAN MESAJI

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kırcı mesajında; “23 Nisan 1920’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Ankara’da açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi milletimizin kendi iradesiyle yeni bir devlet kurduğunun ilanıdır. 23 Nisan’ın aynı zamanda çocuklarla da anılıyor olması ona uluslararası bir hüviyet kazandırmaktadır.’ dedi Kırcı’nın yazılı olarak yaptığı mesajında yer alanlar şöyle:

‘Ülkemizin ve insanlığın geleceği olan çocuklarımızın coşkusuna katılmak bu güne ayrı bir anlam ve zenginlik katmaktadır. Devletimizin temeli; egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millete ait olduğu ilkesi, bu ilkenin ana kurumu da Gazi Meclis’imizdir. 15 Temmuz’da kanlı bir darbe girişimine kalkışan milli irade düşmanı hainler önce milli egemenliğin simgesi olan Meclis’imizi hedef almış, Gazi Meclis’imiz bombaların kurşunların hedefi olmuştur.’’

24 HAZİRAN DEMOKRASİ ŞÖLENİ

Milletvekili Sema Kırcı, ‘’Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara inen milletimiz dimdik duruşuyla 15 Temmuz darbe girişimini bertaraf etmiş, Gazi Meclis’imiz de tek yürek olarak tarihi sınavı başarıyla geçmiş, demokrasimiz bir kez daha kazanmıştır. Gücünü milletinden ve medeniyet değerlerinden alan Türkiye Cumhuriyeti bir asra yaklaşan mazisinde milli egemenliğe bağlı karakterini korumakta demokrasisini daha da ileri taşımaktadır. Ülkemizde demokrasi kökleşmiş ve yerleşmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle 24 Haziran’daki demokrasi şöleninde ülkemiz için bir güzel tabloyla daha karşılaşmak dileklerimle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, bayramın başta tüm çocuklarımız olmak üzere Balıkesirimize ve milletimize esenlikler getirmesini dilerim.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu