GündemDünyadan HaberlerSiyaset

KIRCI’DAN İSTİKLAL MARŞI MESAJI

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Sema Kırcı, milletin ortak duygularını yansıtan en önemli metin olan İstiklal Marşı’nın bugün de heyecan, moral ve cesaret kaynağı olduğunu söyledi. Milletvekili Kırcı, mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Tarihin kırılma noktasında yazılan İstiklal Marşımız milletimizin ortak duygularını yansıtan en önemli metindir. Harikulade bir ses, söz ve manaya sahiptir. İstiklal Marşımız, milletimizin her ferdinin katılımıyla yürütülen Milli Mücadele’yi başlangıcından bitişine acıları, endişeleri ve sonunda gelen mutlulukla beraber bir bütün olarak işlemiştir. İstiklal Marşımız, mazisi asırlar öncesine dayanan köklü bir milletin azminin inancının sembolüdür. Milletimizin hayat görüşünde Hak her zaman doğrunun ve mazlumun yanındadır. Tarih boyu bu şuurla hareket eden Türk Milleti hiçbir zaman Hak’tan ve adaletten ayrılmamıştır. İstiklalinden asla vazgeçmemiş, sömürgecilik hırsıyla da hareket etmemiştir. Her devirde insani erdemlerin takipçisi olmuştur. İstiklal Marşımız milletimizin medeniyet değerlerini ve karakterini en güzel bir biçimde yansıtmaktadır. Böyle bir milli mutabakat metnine sahip olmak her millete nasip olmaz.

İstiklal Marşı’nda Anadolu’yu vatan kılan Malazgirt ruhunun, sömürgeci devletleri durduran Çanakkale ruhunun, 15 Temmuz’da ellerinde bayraklar dillerinde tekbirlerle sokaklara çıkan milletimizin imanının izleri vardır. Böyle bir eseri ancak Mehmet Akif gibi milletin acılarını sevinçlerini samimi olarak duyan bir şair yazabilirdi. Sanatını toplumun emrine vermiş bir dava adamı olan Mehmet Akif; kendisini Milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesine adayarak ordumuza manevi destek vermiş, halkımızı bir ve beraber olmaya davet etmiştir. Akif’in Milli Mücadele yıllarında aşılamak istediği umut, bugün 21. yüzyıl şartlarında yeni bir tarihi şahlanış gerçekleştiren Milletimizin heyecan ve moral kaynağıdır, ülkemizin diriliş harekâtına cesaret vermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 97. yıl dönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu