GündemEkonomi

KISA VADE’DE TEDBİRLER ALINMALI

BASİAD Başkanı Abdullah Bekki Türk Ekonomisine ve Üretim Gücüne olan güvene vurgu yaptı. BASİAD Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Abdullah Bekki son haftalardaki kur dalgalanmaları ve ülkemizi ekonomik alanda zora sokmak amaçlı yapılmak istenen yaptırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Abdullah Bekki güncel ekonomik konulardaki düşüncelerini dile getirdi. Ülkemiz ekonomisini bozmaya yönelik hareketlerin ve haksız ekonomik yaptırımların üzerinden gelebilecek üretim gücüne sahibiz. Kısa vadede bazı tedbirler alınması gerekiyor. Bu tedbirler alınırken hem çalışan hem girişimci kesimi bir miktar üzülebilir” dedi. Başkan Bekki; bu tedbirler alınmazsa oluşabilecek negatif ortamın maliyeti daha fazla olur. O yüzden; az maliyetli faturayı bugün ödemek daha uygun olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

“ENFLASYON SORUNDUR”

Başkan Bekki: “Türkiye’nin en önemli ekonomik sorunu, hiç kuşkusuz enflasyondur. Enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele edildiğinde kur ve faiz de normalleşecektir. Bu nedenle; yeni ekonomik programın önceliğinin enflasyonla mücadele ve dengeli, sürdürülebilir büyüme olacağını umuyoruz. Vergi sisteminde kökten bir reform çabası gerekiyor. Gelir Vergisi ve Katma Değer Vergisi reformları, vergi denetiminde uygulamaların iyileştirilmesi gibi konuların öncelikli olarak gündeme gelmesini umuyoruz. Kur dalgalanmaları sonucu ortaya çıkan bozuk ekonomik görüntü ile daha öncede yüzleştik. Bu yüzleşmeyi başarıya ulaştırmak ve tekrarını önleyecek ekonomik dengeleri kurmak zorundayız. Önce enflasyonu azalan bir eğilime sokmalıyız. Kısa vadede bazı tedbirler, her kesimi bir miktar üzecektir. Ama bu tedbirler alınmazsa oluşabilecek negatif ortamın maliyeti ve vereceği üzüntü daha fazla olur. ABD’nin almış olduğu yaptırım kararı, iki ülke arasındaki ilişkilerin onarılamaz seviyede bozulması tehlikesini doğurmuştur. Elbette alınan bu yaptırım kararının kabul edilemez nitelikte olduğunun bilinmesini isteriz. Bizler Türk Girişimcileri olarak her daim olduğu gibi ülkemiz topraklarında üretmeye ve katma değer yaratmaya devam edeceğiz. Türk ekonomisi bu sorunları aşacak güçtedir.” Dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu