GündemTürkiye Gündemi

KOHNLE ‘BALIKESİR  İÇİN BÜYÜK ŞANS’

Alman Federal Tarım Bakanlığı Temsilcisi Nadine Kohnle  ve Alman Kooperatifler Konfederasyonu Türkiye Temsilcisi İfakat Gürkan, HAYKOOP’u ziyaret ettiler. HAYKOOP hakkında Başkan Faruk Özen kısa bir sunum yaparken Nadine Kohnle, HAYKOOP’un Balıkesir için büyük bir şans olduğunu dile getirdi.

Almanya Federal Tarım Bakanlığı Temsilcisi Nadine Kohnle ve Alman Kooperatifler Konfederasyonu Türkiye Temsilcisi İfakat Gürkan dün HAYKOOP’u ziyaret ettiler. 7 Aralık’ta gerçekleşecek olan Uluslarası Kooperatif  Fuarı öncesi Balıkesir HAYKOOP’a da bir ziyaret gerçekleştiren Alman Heyet önceki gün Atköy Kooperatifi Satış Mağazasını ziyaret ederken dün de HAYKOOP Hizmet binasında yapılan çalışmalarla ilgili detaylı bilgi aldılar.

Özen ‘Türkiye’yi Doyuran Şehir Balıkesir’

HAYKOOP Başkanı Faruk Özen, Balıkesir’in Türkiye’yi doyuran il olduğunu söylerken, bunu yaptığı sunumla da destekledi. Balıkesir’i ve kooperatif çalışmaları hakkında slaytlarla bir sunum gerçekleştiren Başkan Özen’in sunumu Türkçe ve Almanca olarak hazırlaması dikkat çekti. Türkiye’nin öncü kooperatiflerinden olduklarını söyleyen Başkan Özen şu ifadeleri kullandı; ‘Tabiat zenginlikleriyle dolu olan şehrimizin de tarihi değeri oldukça yüksek. Balıkesir, Türkiye’yi doyuran il. Zeytini,hayvancılığı, tarımı ve zengin gıda üretimiyle bu sözü sonuna kadar hak ediyor. Biz de üreticilerimizle beraber Türkiye’nin önde gelen kooperatiflerinden olmayı başarıyoruz’ ifadelerini kullandı.

Kohnle ‘HAYKOOP Oldukça Başarılı’

Balıkesir’de olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Almanya Federal Tarım Bakanlığı Yetkilisi Nadine Kohnle, ‘Biz 17 ülkede 25 projede bulunuyoruz. Bunlardan bir tanesi de Türkiye. Aslında Türkiye’ye 2016 yılında başka bir projeye de destek vermiştik. Ekolojik tarım çerçevesinde. Bu proje sona erdiğinde Türkiye bizim için oldukça değerli ve önemli bir ülke olduğundan yeni bir projeye de destek verdik. Türkiye’de kooperatifçilik hızla ilerliyor. Bu proje kapsamında üç önemli merkezle çalışıyoruz. Bunlar HAYKOP, KÖYKOOP ve Tarım Koop. TürkiyeYe ilk defa geliyorum ve bu konuda şu ana kadar gördüklerim gerçekten memnuniyet verici’ ifadelerini kullandı.

Kohnle ‘Bu Söz Gerçekten Doğru’

HAYKOOP’un katettiği yolun gurur verici olduğunu söyleyen Nadine Kohnle, ‘Balıkesir HAYKOOP’un yaptığı faaliyetler bu desteğin amacına ulaştığını gösteriyor. Bölgedeki HAYKOOP’a sahip olduğunuz için gurur duyabilirsiniz. Balıkesir Türkiye’yi doyuruyor cümlesini Büyükşehir Belediye Başkanı ziyaretimde de kendisinden duymuştum. Şu ana kadar gördüğüm kadarıyla bu söz gerçekten çok doğru’ şeklinde konuştu. Toplantının sonunda HAYKOOP Başkanı Faruk Özen, Nadine Kohnle’ye teşekkür plaketi ve Türk kahvesi eşliğinde fincan takdim ederken, Nadine Kohnle de başarılı işlerin ardından kalem takdiminde bulunmanın Almanya’da gelenek olduğunu söyleyerek Başkan Özen’e kalem hediye etti. Toplantı hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu