GündemSiyaset

KONGREYE BALIKESİR DAMGA VURDU

KAFAOĞLU DİVAN KURULU’NDA

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti 6. Olağan Kongresi’nde delegelerin tercihi ile divan kurulu üyeliğine seçildi. Bu görevi onurla taşıdığını söyleyen Başkan Kafaoğlu şu ifadeleri kullandı; ‘’ Delegelerimizin teveccühleri ve teşkilâtlarımızın coşkusu ile divan kurulu üyeliğine seçildim. Balıkesir teşkilatları her zaman Reisinin yanında’’

YAVUZ SUBAŞI MKYK’DA

AK Parti’nin 6. Olağan Kongresi’nde partinin hem Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) hem de Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) görev alacak isimler belli oldu. 50 kişilik liste büyük oranda değişti. 21 kişi yerini korudu 29 yeni üye listeye girdi. AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı da MKYK listesinde yer alırken, Balıkesir ekibinin coşkusu kongreye damga vurdu.

YENİ SİSTEM SONRASI AK PARTİ’DE DEĞİŞİM KONGRESİ
KONGREYE BALIKESİR DAMGA VURDU

AK Parti’nin 6. Olağan Kongresi Ankara Spor Salonu’nda yapıldı. AK Partililer salonda yerlerini alırken, 9 partiden temsilciler ile yabancı devlet adamları da kongreye katıldı. Kongre öncesi salonun dışarısında bekleyenlere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün yenilenerek yeni sistemle ilk defa kongremizi yaparak inşallah dünyaya farklı bir mesaj vereceğiz. Yok şuymuş yok buymuş yok dolarmış. Onların doları varsa bizim de Allahımız var. Bizi çökertemediler, bundan sonra da çökertemeyecekler” dedi. Kongrede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zahirde bize stratejik ortak gibi gözüken ama bizi stratejik hedef haline getirenlere teslim olmayacağız” ifadelerini kullandı.

ŞEHİR DIŞINDAN YOĞUN KATILIM

Kongreye il dışından yoğun katılım olması nedeniyle şehrin girişinde kontrol noktaları oluşturuldu. Bu noktalara otobüslerle gelen partililer, Atatürk Kültür Merkezi alanına ulaştı. Partililer, tezahüratlar eşliğinde kongrenin düzenleneceği salona yürüdü. Spor salonu önünde ve çevresinde bekleyenlere, kumanya ve su servisi yapıldı.

‘’BİZİ ÇÖKERTEMEDİLER’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre öncesi salon dışarısında bekleyen vatandaşlara seslendi. Erdoğan, “Bugün yenilenerek yeni sistemle ilk defa kongremizi yaparak inşallah dünyaya farklı bir mesaj vereceğiz” dedi. “Şu anda partimiz 17 yaşında. Genç, dinamik ve geleceğe çok daha iyi hazırlanan bir parti olarak Türkiye ve dünyaya bu mesajları tekrar veriyoruz. Bizi bölmek, parçalamak isteyenlere hem sandıklarda hem meydanlarda veriyoruz. Bugün yenilenerek yeni sistemle ilk defa kongremizi yaparak inşallah dünyaya farklı bir mesaj vereceğiz. Yok şuymuş yok buymuş yok dolarmış. Onların doları varsa bizim de Allahımız var. Bizi çökertemediler, bundan sonra da çökertemeyecekler. Yeter ki siz ayakta durun. Dimdik ayakta durduğumuzun mesajını vereceğiz. Yeni sistemde AK Parti’nin iktidarı ile 81 milyon insanca yaşamın erdemine ulaşacak. Şimdiden Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum. Rabbim ülkemizin, milletimizin birliğini daim kılsın.

‘’BİZİ STRATEJİK HEDEF YAPANLARA TESLİM OLMAYACAĞIZ!’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongresi’nde hitap etti. Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle: “Milletimize verdiğimiz sözü tutmanın bahtiyarlığıyla karşınızda bulunuyorum. AK Parti teşkilatında görev almış herkese şükranlarımı sunuyorum. Türkiye’de teşkilatın faaliyetlerinde her seviyedeki kadrolarına hanımlara ve gençlere özel önem veren tek parti AK Parti’dir. AK Parti sizlerle bugünlere geldi. Nice 17 yıllara sizlerle ulaştıracağız. AK Parti kağıt üzerinde 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulmuş bir partidir. Kağıt üzerinde 60 kurucu üyeyle kurulmuş bir partidir. AK Parti’nin asıl kurucu milletimizin bizatihi kendisidir. AK Parti’nin en olduğunu anlayabilmek için önce medeniyetimize ve tarihimize vakıf olabilmek gerekir. AK Parti başlangıçtır. AK Parti hicrettir. AK Parti Malazgirt’tir. AK Parti Anadolu’daki tüm izlerimizdir. AK Parti Selçukludur, Osmanlıdır. AK Parti fatihtir. AK Parti müdafidir. AK Parti Çanakkaledir. AK Parti Kut-ul Amaredir. AK Parti İstikbal Harbimizdir. AK Parti çok partili hayattır. AK Parti kalkınmadır. AK Parti bugündür. Velhasıl AK Parti Türkiyedir. Bunun için AK Parti’yi milletimiz kurmuştur diyoruz.

“BİZİ STRATEJİK HEDEF HALİNE GETİRENLERE…”

Biz hiçbir zaman mücadeleden kaçan, kendi alanını korumayan bir parti olmadık, olmayacağız. Ülkemizde, bölgemizde ve dünyada gördüğümüz her haksızlık karşısında sesimizi yükseltmekten geri durmadık. Zalimler vurdukça sinenlerden, acılardan çıkar sağlamaya çalışan menfaatperestlerden olmadık. Ülke yanarken fırsatçılık peşinde koşanlara itibar etmedik. Hayatlarını ve geleceklerini kurtarmak isteyen masum insanlara çelme takanlardan olmayacağız. Zahirde bize stratejik ortak gibi gözüken ama bizi stratejik hedef haline getirenlere teslim olmayacağız. Kısa çöpün uzun çöpten hakkını alacağına inandık.

“KURDUKLARI TUZAKLAR YETMEDİ…”

AK Parti olarak karanlık odakların dümen suyuna girmedik. Gücümüzü darbecilerden, vesayet odaklarından değil milletimizden aldık. Milletimizin talep ve beklentilerine göre icraat yaptık. Biz medeniyetimizin köklerini Medine’nin minberinde, Mescid-i Aksa’nın minaresinde ararız. Biz ülkemizi çok sevdik. Sevdiğimiz için de ülkemize birinci sınıf demokrasi, hizmet, ekonomi yakışır dedik. Bunun için çalıştık, mücadele ettik. Hep inşa etmenin, üretmenin, büyütmenin peşinde olduk.

YAVUZ SUBAŞI MKYK’DA

Yapılan AK Parti’nin 6. Olağan Kongresi’nde partinin hem Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) hem de Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) görev alacak isimler belli oldu. 50 kişilik liste büyük oranda değişti. 21 kişi yerini korudu 29 yeni üye listeye girdi. 27. dönemden 42 milletvekili ve milletvekili olmayan 8 üye var. İşte yeni MKYK’da yer alan isimler: ‘’Ahmat Arslan, Ahmet Sami Ceylan, Ahmet Sorgun, Ahmet Tan, Ali İhsan Yavuz, Bülent Tüfekçi, Büşra Peker, Cevdet Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Efkan Ala, Emine Zeybek, Erkan Kandemir, Erol Kaya, Fatih Şahin, Fatma Aksal, Fatma Betül Sayan Kaya, Gökçen Ezdoğan Enç, Hacı Bayram Türkoğlu,Hamza Dağ, Harun Karacan, Hatice Kübra Öztürk Gökkaya, Hatice Merve Tatar, Hayati Yazıcı, İbrahim Halil Yıldız, İffet Polat, Jülide Sarıeroğlu, Leyla Şahin Usta, Lütfi Elvan, Mahir Ünal, Mehmet Özhaseki, Metin Bulut, Metin Yavuz, Murat Baybatur, Mustafa Ataş,Mustafa Köse, Mustafa Yel, Mustafa Yeneroğlu, Mahmut Atilla Kaya, Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli, Orhan Miroğlu, Osman Nuri Gülaçar, Ömer Çelik, Öznur Çalık, Tuğba Işık Ercen, Vedat Demiröz, Vildan Polat, Yavuz Subaşı,Zehra Taşkesenlioğlu’’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu