GündemDünyadan HaberlerÖzel Haberler

Konsere Geri Sayım

Balıkesir Halk Müziği Derneği (BAHMÜD) 27 Mart Pazartesi günü gerçekleştirecekleri ‘Anılardaki Türküler’ konseri öncesi kapılarını Büyükşehir MERHABA’ya açarak, süregelen hazırlık aşamalarını anlattılar.

 

 

Balıkesir Halk Müziği Derneği ‘Milletin Hafızası Yaşlılara Saygı’ konseri kapsamında anılardaki türküleri seslendirecekler. Şef Caner Kiraz yönetimindeki koro Yaşlılar Haftası nedeniyle konseri 17 Mart’ta da Balıkesir Huzurevi’nde gerçekleştirecekler.

 

Kiraz ‘Türkülerde Sınır Yok’

Türkülerin seçiminde bölge sınırlamasına gidilmediğini söyleyen Şef Caner Kiraz, ‘Balıkesir Halk Müziği Derneği olarak 27 Mart’ta yapacağımız konserimiz ‘Milletin Hafızası Yaşlılara Saygı’ konseri öncesi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Konumuz yaşlılar olunca bizim de hassasiyetimiz artıyor. Bizim coğrafi anlamda farklı bölgelerimiz ona özgü türkülerimiz var. Her yöreden birer türkümüz olacak. Türkü repertuarı anlamında bir kısıtlamaya gitmedik’ Dedi.

 

Kiraz ‘Üç Aylık Bir Çalışma’

Yaklaşık üç aylık bir çalışma ile konsere hazırlandıklarını söyleyen Şef Caner Kiraz, ‘BAHMÜD Yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte repertuarı hazırladık. Yaklaşık üç ay öncesinden konser için hazırlanmaya başladık. Bazen hafta sonları bazen de hafta içinde bu çalışma içerisindeyiz. 27 Mart’ta sunacağımız konserin beğeniyle karşılanması da en büyük dileğimiz. 27 Mart Pazartesi günü tüm sanatseverleri 20.00 itibariyle Salih Tozan Toplantı ve Gösteri Merkezi’ne bekliyoruz’ dedi.

 

Turan ‘Tekrar İstendi’

BAHMÜD Yönetim Kurulu’nda Muhasip Üye ve Sayman Ahmet Turan ise konserle ilgili düşüncelerini şu ifadelerle belirtti; ‘Konserimize üç aydır hazırlanıyoruz. İnşallah Yaşlılar Haftası’na yakışır bir konser olacak. Bu sene de istek oldu ve tekrar bir konser vereceğiz. Ben yaklaşık 4 yıldır yönetim kurulundayım. Farklı fikirler doğrultusunda başarılı çalışmalar yapıyoruz. Büyük bir aileyiz. Kendimizi tekrar etmiyoruz.

 

Serap Tetik Acar

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu