Gündem

KÖTÜ MUAMELEYE SESSİZ KALMA!

Balıkesir Doğayı, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Belkıs Biçer, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Biçer, mevcut yasaların hayvanları korumada etkin bir rol oynamadığını vurguladı.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında bir basın açıklaması yapan Balıkesir Doğayı, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Belkıs Biçer, mevcut yasaların hayvanları koruyamadığını vurguladı. Hayvanlara yapılan eziyet, işkence ve kötü muamelenin bir an evvel bitirilmesi için topyekün mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen Biçer ve dernek üyeleri, Cumhurbaşkanına seslendiler.

‘’SUÇLAR KRONİK BİR HAL ALDI’’

Hayvanlara karşı işlenen suçların kronik bir hal aldığını söyleyen Biçer, ‘’Gelişmiş ülkeler de 86 yıl önce 4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü olarak kutlanmakta. Fakat bizler ne yazık ki ülkemizde gelişmiş ülkeler gibi kutlayamıyoruz. İçimizde, yüreğimizde hüzün, acı, umutsuzluk ve burukluk içindeyiz. 2004 yılında TBMM’de kabul edilen 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu yürürlüğe girmesine rağmen bugüne kadar, hayvanların yaşam haklarını korumadığı gibi, tam aksine şiddeti ve katliamları daha da arttırdığını görmekteyiz. Ülkemizin gelişmiş ülkelere göre hayvan hakları konusunda yetersiz neredeyse her gün aşırı hayvan hakları ihlalleri, şiddet ve ölüm olayları gündeme gelmektedir. Toplumuzda hayvanlara karşı suç işlemek kronik bir hal almış’’ ifadelerini kullandı.

‘’CUMHURBAŞKANIMIZA SESLENİYORUZ’’

Cumhurbaşkanı ve milletvekillerine seslenen Dernek Başkanı Belkıs Biçer, ‘’Bizler her canlının hayatının korunmasının bir hak olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Sahipsiz ve sahipli hayvanların, yük, binek, çiftlik hayvanlarının ve ormanlarda yaşam mücadelesi veren havuzlara kapatılan yunusların yani tüm hayvanların yaşama haklarının korunması için çıkartılan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun gerçek anlamda uygulanması, kabahatler kanunu kapsamından çıkartılıp Türk Ceza Kanunu kapsamına alınması için tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Özellikle seçimler öncesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan meydanlarda hayvanların yasasının TCK kapsamına alınacağının sözünü vermişti. Başka acılar yaşanmadan bir an önce TCK kapsamına alınması için buradan Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Milletvekillerimiz lütfen feryadımızı duyun’’ ifadelerini kullandı. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu