Gündem

Kritik Derbiyi Sakin Olan Kazanır

KRİTİK DERBİYİ SAKİN OLAN KAZANIR

 

Yarın akşam bir şehrin iki takımı kozlarını paylaşacak. Bu seneki ilk mücadele, golsüz ve tatsız- tuzsuz futbolla geride kalmış, sonuç puan olarak iki takımı da mutlu etmese de yenilmemek kafi görülmüştü. Bandırmaspor’un sahasında oynanan maçta saha içi ve saha dışı taraftar hareketliliği maçtan daha fazla konuşulsa da abartılacak bir arbede yoktu denebilir. İnşallah yarın oynanacak maçta bu faktör hiç olmaz.

 

Bandırmaspor’a baktığımızda 18 puanla düşme hattının 3 takımı arasında görüyoruz ve puana daha fazla ihtiyacı olan taraf konumunda. Çünkü haftalardır altında yer alan Manisaspor ve Elazığspor artık üzerine çıkmış durumda. Yani bugünkü pozisyona göre ligde kalmak için bu en yakın rakipleri gerinizde bırakıp sezonu en kötü 15.ci bitirmek zorundasınız. Geçen hafta ligin şampiyonluk adayı ve flaş takımını Eskişehir’de beşleyen Manisaspor, bu hafta evinde yine güçlü bir ekip olan Giresunspor’u ağırlayacak. Ümraniye’ye deplasmanda kaybeden Elazığ ise evinde Manisaspor’dan beş yiyen Eskişehirspor’la kapışacak. Öte yandan ligin son iki sırasındaki Samsunspor ve Mersin İ.Y. Samsun’da kozlarını paylaşacak ki, Samsunspor’da yense Mersin’de yense eğer Bandırmaspor haftayı puansız kapatırsa büyük handikap yaşar.

 

Balıkesirspor cephesinde ise iki farklı senaryodan bahsetmek mümkün. Balkes yarın kazanırsa, bir daha ‘Düşer miyiz’ diye bir konusu olmaz, hatta Ümraniye’yi de kazanç hanesine eklerse 31 puanıyla ilk altıyı kolayca zorlar. Kaybederse tehlike çanları çok net duyulacak şekilde kulaklarda inlemeye başlar ki, ertelenen Ümraniyespor maçından da gelecek kötü sonuç, kırmızı beyazlıları dipteki girdaba doğru hızla çeker. Yani Balkes açısından, yukarı yada aşağı ivme sağlayacak çok kritik bir sınav denilebilir. Beraberlik iki takıma da yaramaz ama en çok Bandırmaspor’u bozar, bunu da unutmamak gerek.

 

O halde şunu düşünmek mümkün. Atatürk Stadyumu’ndaki Balıkesir derbisinde üç puana daha çok ihtiyacı olan Bandırmaspor, mutlaka gol bulmak isteyecektir. Buna karşın taraftar üstünlüğü olan Balıkesirspor’unda daha temkinli bir oyun anlayışında ‘Yakalarsam atarım’ mantığıyla sahada mücadele etmesi doğal bir anlayış olur. Bu tip derbilerde kazanan tarafın, sakinliğini koruyan ekip olduğu gerçeğinden hareketle; Galibiyeti daha çok isteyen, daha sabırlı ve sakin kalabilen üç puana daha yakın olacaktır. Ben Balıkesirspor’un sahasındaki bu kritik derbiyi kaybetmeyeceğine inanıyorum.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu