Gündem

KÜLTÜR VE TURİZM ZENGİNİ ŞEHİR

BALIKESİR 42.Turizm Haftası etkinlikleri başladı. Atatürk Anıtına dün sunulan çelenk törenine katılan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı konuşmasında haftanın önemini anlattı ve Balıkesir turizmini değerlendirdi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, ‘Balıkesir Türkiye’nin önemli bir turizm şehridir.

İlk turizm hareketinin başladığı yerdir. Bunun kanıtı ise Turizm belgeli bir numaralı tesis Balıkesir Erdek ilçemizdedir. Balıkesir’de bayram tatillerinde Turizmin kalbinin attığı yer olarak aklımıza hemen getiririz. Turizm bölgelerindeki ilçe Belediye Başkanlarımızdan aldığım bilgilerde şöyle; Normal nüfusun en az 5 kat artan nüfus oranı özellikle tatil zamanlarında oluyor. Bizlerde gittiğimiz buralarda Trafiğin yoğunluğundan tesislerin kalabalığından bunu anlıyoruz.

HEDEF ‘SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM’

İl Kültür Müdürü Mustafa Çaltı, ‘Yıl boyu sürdürülebilir bir turizm için ne yapmalıyız? Deniz, kum, güneş var sorun yok ancak ekonominin yaşaması için sürdürülebilirlik şlart.12 ay boyunca sağlık turizm konusunda yatırımlara ilave çalışmalarda sürüyor.8 Termal turizm merkezimizde ve 40’a yakın termal kaynaklarımızın olduğu bölgelerimizde sağlık turizmine uygun tesisler yapılmaktadır. Bugünlerde özellikle Sağlık Turizmi ilanı içinde çalışma devam etmektedir. Sadece İl Kültür ve Turizm Bakanlığımız değil işin içinde Sağlık Bakanlığımızın da olduğunu belirtmek isterim. ’dedi. Çaltı, Misya yürüyüş yolları projesinin tamamlandığını belirterek Turizm Haftasında Doğa Yürüyüşü gerçekleştireceklerini de söyledi.

YÖRESEL ZENGİLİĞİMİZ ÇOK

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, ‘’Balıkesir Türkiye’yi doyuran bir özelliğe sahip. Balıkesir’in gıda ile kırmızı et, süt gibi ürettiği ürünlerin en hijyen ürün olarak turizm ürünü haline geldiğini ifade etmek isterim. Balıkesir Büyükşehir Belediyemizin bir araştırmasına göre Balıkesir’de 50 den fazla peynir çeşidi olduğu ortaya çıktı.300’ den fazla yöresel yemek çeşidimiz var. Balıkesir Türkiye’nin metropol şehirlerinin ortasındadır. Hafta boyunca etkinliklerle de Turizm Haftasını kutlayacağız.’’ dedi. Kutlama programı sektör temsilcilerinin Vali Ersin Yazıcıyı ziyaretleri ile devam etti. Bugünde saat 11.00’de Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde sergi düzenlenecek ve Balıkesir Lisesinde öğrencilere ödül verilerek Turizm haftasında Turizm anlatılmış ve önemi yinelenmiş olacak. Serap Tetik Acar’ın Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu